26.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Κοντεύουν τα 3 εκατ. τεμάχια οι προπαραγγελίες πριν την παρουσίαση του trifoldable!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ιστοσελίδα της Huawei στην Κίνα αποκαλύπτει ότι έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις για το νέο της trifoldable smartphone που ονομάζεται Mate XT. Η εταιρεία άρχισε να δέχεται κρατήσεις το περασμένο Σάββατο και η επίσημη παρουσίαση της συσκευής στην Κίνα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 14:30 τοπική ώρα. Οι προδιαγραφές της συσκευής, η τιμολόγηση και άλλες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αύριο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Huawei. Γνωρίζουμε ότι το Mate XT, το οποίο θα προσφέρεται σε μαύρο και κόκκινο χρώμα, θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Huawei έχει ήδη κυκλοφορήσει αναδιπλούμενα smartphones, όπως το Mate X5 σε στυλ βιβλίου και το Pocket P50 σε clamshell σχήμα. Η εταιρεία ερευνών TechInsights αναφέρει ότι οι αποστολές αναδιπλούμενων συσκευών αυξήθηκαν κατά 85% κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου σε ετήσια βάση. Η εταιρεία έχει κάνει μια αξιοσημείωτη επιστροφή στην Κίνα κατά το τελευταίο έτος από τότε που αποτίναξε τις κυρώσεις των ΗΠΑ που την εμπόδιζαν να αποκτήσει chips τελευταίας τεχνολογίας.

Η εταιρεία είχε αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει chips Snapdragon που είχαν τροποποιηθεί ώστε να μην μπορούν να συνεργαστούν με δίκτυα 5G για να τροφοδοτήσουν ναυαρχίδες όπως τα τηλέφωνα P50, Mate 50 και P60. Στη συνέχεια, σοκαριστικά, πέρυσι η Huawei εισήγαγε τη σειρά P60 που τροφοδοτείται από το εγχώριο τσιπ Kirin 9000s 7nm, το οποίο υποστηρίζει το 5G. Ήταν το πρώτο smartphone με επεξεργαστή Kirin που υποστηρίζει 5G που κυκλοφόρησε από τη Huawei μετά το Mate 40 το 2020.

Το μόνο μειονέκτημα για τη Huawei είναι ότι το χυτήριο που παράγει τα νέα της chips Kirin, η SMIC, εμποδίζεται να λάβει τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό λιθογραφίας, πράγμα που σημαίνει ότι τα chips της είναι δύο γενιές πίσω από τα chips 3nm που παράγονται φέτος από την TSMC και τη Samsung Foundry. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που προέκυψε από αυτό στα μάτια της Huawei ήταν η δυνατότητα του κατασκευαστή να προμηθεύεται τους δικούς του επεξεργαστές 5G, ακόμη και όταν οι φήμες διαχέονται για ένα μελλοντικό τσιπ 5nm που βρίσκεται στα σκαριά. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιος επεξεργαστής θα τροφοδοτεί το Mate XT.

Η τροφοδοσία των δύο τελευταίων ναυαρχίδων τους (σειρά Mate 60 και Pura 70) με τσιπ δύο γενιές πίσω από το πακέτο δεν φαίνεται να επηρέασε το σχεδιασμό και το σύνολο των χαρακτηριστικών των συσκευών. Και τώρα η Huawei βρίσκεται στα πρόθυρα της παρουσίασης του πρώτου εμπορικά διαθέσιμου trifoldable smartphone που ανοίγει για να προσφέρει στους χρήστες μια οθόνη μεγέθους tablet 10 ιντσών.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό