24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Κομπούτσα: Το super ποτό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα – 10 οφέλη για την υγεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκτός από τις υπερτροφές, υπάρχουν και τα «superdrinks» και η κομπούτσα ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Με τη δημοτικότητα των ζυμωμένων προϊόντων να αυξάνεται, αυτό το ελαφρώς ανθρακούχο ποτό από ζυμωμένο τσάι κερδίζει έδαφος στις πωλήσεις και αναγνωρίζεται ως διεθνές γευστικό trend, ιδιαίτερα ανάμεσα στους φίλους της υγιεινής διατροφής.

Τι είναι η κομπούτσα;

Η κομπούτσα είναι ένα ζυμωμένο ποτό που παρασκευάζεται με την προσθήκη βακτηρίων και μαγιάς σε μείγμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης, σύμφωνα με την Alissia Zenhausern. Αν και τα συστατικά της μπορεί να φαίνονται περίεργα, η κομπούτσα έχει κερδίσει δημοτικότητα λόγω των εξαιρετικών της οφελών για την υγεία και είναι πηγή προβιοτικών.

Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμα βακτήρια που, όταν καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες, έχουν θετικές επιδράσεις στην υγεία. Βελτιώνουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγουν την πεπτική υγεία.

Επιπλέον, η κατανάλωση προβιοτικών σχετίζεται με καλύτερη πέψη, καταπολέμηση βλαβερών βακτηρίων και ανακούφιση από το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Είναι ενδιαφέρον ότι η κομπούτσα δεν είναι μόνο προβιοτικό ρόφημα αλλά και συμβιωτικό, καθώς περιέχει τόσο προβιοτικά όσο και πρεβιοτικά, που είναι η τροφή για τα προβιοτικά.

Τα 10 οφέλη της κομπούτσα για την υγεία

1. Τόνωση του μεταβολισμού

Αν επιθυμείτε να χάσετε βάρος, η κομπούτσα μπορεί να σας βοηθήσει. Αν και δεν είναι θαυματουργό ρόφημα για αδυνάτισμα, περιέχει επιγαλλοκατεχίνη-3 (EGCG) από το πράσινο τσάι, που μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας.

Η EGCG είναι μια κατεχίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τους μεταβολικούς ρυθμούς στους ενήλικες. Ωστόσο, οι περισσότερες μελέτες είναι περιορισμένες και οι συγγραφείς μιας ανασκόπησης το 2017 σημείωσαν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνες σχετικά με τις πραγματικές επιδράσεις της EGCG στον μεταβολισμό.

Διαβάστε για τα υπόλοιπα οφέλη της Κομπούτσα στην υγεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό