29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Κομητεία της Καλιφόρνια συμφωνεί να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο της Tesla,

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περασμένη Δευτέρα (11/5), το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια άρχισε και πάλι να παράγει αυτοκίνητα, με τις ευλογίες του Donald Trump, παρά την απαγόρευση των τοπικών αρχών. Εκτός αυτού, ο Musk έκανε γνωστό πως μήνυσε την κομητεία Alameda, προκειμένου όπως υποστηρίζει, να διασφαλίσει ότι η Tesla και οι υπάλληλοί της θα επιστρέψουν στη δουλειά.
Χθες το πρωί, η κομητεία Alameda, στην οποία βρίσκεται η πόλη Fremont, διέταξε την Tesla να σταματήσει την παραγωγή του εργοστασίου της. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όμως, σε νέα ανακοίνωση της η κομητεία δήλωσε ότι θα επιτρέψει στην Tesla να ανοίξει εκ νέου το εργοστάσιο της από την επόμενη εβδομάδα, εάν η εταιρεία συμφωνήσει με ορισμένους όρους ασφαλείας.
Αξιωματούχοι της κομητείας δήλωσαν ότι έλαβαν το ειδικό σχέδιο πρόληψης και ελέγχου για τη νόσο Co-19 από την Tesla, και μετά από παραγωγικές συζητήσεις και πρόσθετες συστάσεις ασφαλείας, αναμένουν τώρα ένα αναθεωρημένο σχέδιο από την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του τμήματος δημόσιας Υγείας της κομητείας αναφέρει:
Εάν το ειδικό σχέδιο πρόληψης και ελέγχου της Tesla περιλαμβάνει αυτές τις ενημερώσεις και οι δείκτες δημόσιας υγείας παραμείνουν σταθεροί ή βελτιωθούν, συμφωνούμε ότι η Tesla μπορεί να αρχίσει να αυξήσει τις ελάχιστες επιχειρησιακές λειτουργίες της αυτήν την εβδομάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πιθανό άνοιγμα την επόμενη εβδομάδα.
Οι αξιωματούχοι δεν ανέφεραν εάν η Tesla συμφώνησε να σταματήσει τη λειτουργία, έως ότου ισχύουν αυτές οι απαιτήσεις. Τα νέα έρχονται αμέσως μετά την στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ σε Tesla και Elon Musk, αφού ο τελευταίος άνοιξε εκ νέου το εργοστάσιο σε αντίθεση με τις εντολές των τοπικών αρχών της κομητείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό