26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΚΝΕ Podcast: Για πρώτη φορά εκπομπή από την νεολαία του ΚΚΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

ΚΝΕ Podcast: Μετάδοση podcast αφιερωμένo στον κορονοϊό ανακοίνωσe η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Δηλώνει πως επιθυμεί «να ανοίξει άλλος ένας δίαυλος επικοινωνίας»

ΚΝΕ Podcast:  Την επικοινωνιακή μορφή του podcast, επιλέγει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, έως ένα ακόμη τρόπο πολιτικής παρέμβασης, όπως η ίδια η οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ, ανακοίνωσε. Μάλιστα η ΚΝΕ, όπως είναι φυσικό, θα δημοσιοποιήσει την πρώτη της προσπάθεια σε αυτό το πεδίο με θεματικό αντικείμενο τον κορονοϊό.

Όπως ενδεικτικά ανακοίνωσε «η ΚΝΕ ξεκινάει σειρά θεματικών εκπομπών για ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, από την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τη μουσική, τον αθλητισμό, την επιστήμη, την ιστορία».

Η νεολαία του ΚΚΕ επισημαίνει πως «στόχος, να ανοίξει άλλος ένας δίαυλος επικοινωνίας, ειδικά σ’ αυτές τις συνθήκες να δυναμώσει η φωνή των διεκδικήσεων, της αλληλεγγύης, να πυροδοτηθεί ο προβληματισμός, η νεολαία να μάθει τι λέει η ΚΝΕ από την ίδια την ΚΝΕ». Επίσης διευκρινίζει πως «το θέμα της πρώτης εκπομπής δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τον κορονοϊό, με καλεσμένο τον Γιώργο Σιδέρη, γιατρό στο νοσοκομείο Αττικό». Μάλιστα η πρώτη μετάδοση της εκπομπής θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 22 Μάρτη, στις 19:00, από το κανάλι της ΚΝΕ στο youtube.

Για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι το podcast είναι η ηχητική μορφή μίας εκπομπής που έχει πολλά κοινά στοιχεία με την ραδιοφωνική εκπομπή. Όμως αποτελείται από ένα ψηφιακό αρχείο, ή περισσότερο και δεν εκπέμπεται μέσω ραδιοκυμμάτων αλλά κυρίως μέσω πλατφορμών, μάλιστα πολλές φορές εξειδικευμένων. Το podcast αν και έχει κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα, δεν αποτελεί ιδιαίτερα διαδεδομένη μορφή επικοινωνίας. Σε αντίθεση με το εξωτερικό όπου γνωρίζει μεγαλύτερη άνθηση.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΝΕ, έρχεται σε συνέχεια μίας συνολικής αλλαγής που καταγράφεται στην σχέση του ΚΚΕ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα social media. Παρότι στο πρόσφατο παρελθόν η στάση του ΚΚΕ ήταν επιφυλακτική, το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει άνοιγμα που εγκαινιάστηκε στις 4 Μαρτίου με την ίδρυση επίσημου λογαριασμού του ΚΚΕ στο Twitter.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό