23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Κλοπές πανάκριβών SUV μέσω hacking

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας χάκερ στο Μαϊάμι των ΗΠΑ κλέβει μία Rolls-Royce Cullinan και μία Mercedes-Maybach GLS από τους οδηγούς που θα παρέδιδαν τα αυτοκίνητα στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Ο απατεώνας φέρεται να μπήκε στα αρχεία της εταιρείας μεταφορών και ξεγέλασε τους οδηγούς, που έκαναν την παράδοση.

Μετά την κλοπή των δύο SUV (που κοστίζουν 450.000 η Rolls και 200.000 ευρώ η Maybach) άρχισε να χλευάζει την υπηρεσία μεταφοράς πολυτελών αυτοκινήτων με γραπτά μηνύματα, σύμφωνα τον τηλεοπτικό σταθμό WSVN 7 News Miami.

Η ληστεία του διαδικτύου

Ο κλέφτης πήρε μια Mercedes-Maybach GLS 600 και μια Rolls-Royce Cullinan, με διαφορά μίας ημέρας σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας. Τα οχήματα αγοράστηκαν νόμιμα και επρόκειτο να παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες, πριν κλαπούν.

Στην περίπτωση της Maybach, ο κλέφτης «μπήκε» στα αρχεία της Dealers Choice Auto Transport Service στο West Palm Beach, σύμφωνα με τον υπάλληλο της εταιρείας Steven Yariv, και στη συνέχεια μπόρεσε να δει όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών παράδοσης. «Οπλισμένος» με αυτές τις πληροφορίες, ο κλέφτης φέρεται να επικοινώνησε με τον οδηγό μεταφορών. Μίλησε σαν να ήταν ο παραλήπτης του οχήματος και έδωσε στον οδηγό νέες οδηγίες παράδοσης. Μετά η Maybach εξαφανίστηκε.

Το περίεργο είναι πως αμέσως μετά την κλοπή της Maybach, ο χάκερ άρχισε να τους κοροϊδεύει μέσω γραπτών μηνυμάτων. Ο Yariv (υπάλληλος της εταιρίας) του απάντησε: «Έκλεψες από τον λάθος τύπο» και ο κλέφτης φέρεται να απάντησε: «Αυτό είπε και ο τύπος με την Cullinan», προσθέτοντας: «Ευχαριστώ για τη δωρεάν Maybach». Το τελευταίο μήνυμα σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WSVN έλεγε: «Αδερφέ, το αυτοκίνητο είναι ήδη στο Ντουμπάι, ή στην Ευρώπη. Μάντεψε» μαζί με το μνμ υπήρχε και φωτογραφία που έδειχνε το πάτωμα της Maybach – όπου συχνά οι εταιρίες κρύβουν τα tracker GPS, με τη συσκευή να έχει αφαιρεθεί.

Όσο για την Cullinan, το αυτοκίνητο αυτό επρόκειτο να παραδοθεί στην Limited Spec Automotive στο Μαϊάμι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Steven Waisman της Limited Spec, ο οδηγός παράδοσης φέρεται να έλαβε ένα γραπτό μήνυμα από τον ιδιοκτήτη που ζητούσε να παραδοθεί το αυτοκίνητο σε αυτό που περιέγραψε ο Waisman ως «τυχαίο πάρκινγκ στο Μαϊάμι».

Η αστυνομία της πόλης του Μαϊάμι ερευνά την κλοπή της Maybach και η αστυνομία της κομητείας (Miami-Dade) ερευνά αυτήν της Rolls-Royce. Οι αρχές δίνουν αμοιβή 20.000 $ για πληροφορίες ή την επιστροφή των δύο αυτοκινήτων. Ωστόσο, πιστεύουμε (δυστυχώς) αυτό που είπε ο κλέφτης πως τα αυτοκίνητα είναι πιθανότατα ήδη σε άλλη χώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό