24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κλιμακώνει η Άγκυρα τις προκλήσεις – Νέα επιστολή στον ΟΗΕ για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στα ΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου, καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις προβλέψεις της αποστρατικοποίησης

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στα ΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου, με επιστολή του στον ΓΓ Γκουτέρες στις 30 Σεπτεμβρίου, καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις προβλέψεις της αποστρατικοποίησης, ως προς το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Είναι η δεύτερη επιστολή του Σινιρλίογλου, η προηγούμενη είχε αποσταλεί στις 21 Ιουλίου. «είναι λυπηρό που η εκπρόσωπος της Ελλάδας επιμένει στις προσπάθειες της να δικαιολογήσει τη συνεχή παραβίαση των προβλέψεων περί αποστρατικοποίησης των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισιού αναφέρει η επιστολή. Και παραθέτει 6 σημεία που υποτίθεται ότι στηρίζονται οι παράλογοι ισχυρισμοί της Άγκυρας για την αποστρατικοποίηση τω νησιών Κατηγορεί δε την εκπρόσωπο της Ελλάδας Μαρία Θεοφίλη ότι στην απαντητική επιστολή της «επέλεξε να προβεί σε παράλογους πολιτικούς ισχυρισμούς αντί να επικεντρωθεί στα νομικά επιχειρήματα.»

Η Άγκυρα επιδεικνύει έναν έντονο εκνευρισμό τόσο λόγω της ελληνογαλλικής συμφωνίας αλλά και της εμφάνιση του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo ανατολικά της Κρήτης.

Ο εκνευρισμός ήταν εμφανής κατά την συνέντευξη τύπου χθες βράδυ μετά από συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος, του εκπρόσωπου Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος για πρώτη φορά υποστήριξε ότι η Γαλάζια Πατρίδα είναι αναπόσπαστο μέρος της πατρίδας μας, όπως είπε και τόνισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα κάνουν τα πάντα για την υπεράσπισή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό