20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κλειστό σήμερα το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη λόγω απειλής για επίθεση

Ειδήσεις Ελλάδα

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη λόγω αυξημένης απειλής για επίθεση στην τουρκική πόλη, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της στην Κωνσταντινούπολη ότι ο κίνδυνος επίθεσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στην κεντρική περιφέρεια Μπεϊογλού και γύρω από την πλατεία Ταξίμ. Το υπουργείο ανέφερε πως η κίνηση να κλείσει το προξενείο έγινε έπειτα από «εκτίμηση των αρχών ασφαλείας» και κάλεσε τους γερμανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύουν τα σημεία όπου υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ, είχαν ήδη προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ επικαιροποίησαν τη Δευτέρα την προειδοποίησή τους αναφέροντας συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για επιθέσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προηγήθηκαν τα περιστατικά καύσης του Κορανίου στη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό