25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κλειστό προληπτικά το φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον τραγικό θάνατο τουρίστριας

Ειδήσεις Ελλάδα

Κλειστό θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους το φαράγγι της Σαμαριάς, μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τον θάνατο τουρίστριας που προκλήθηκε από κατολίσθηση.

Όπως γνωστοποίησε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής με ανακοίνωσή του, στην περιοχή επιχειρούν ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής.

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Παράλληλα από την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης γίνεται λόγος για την ιδιαίτερη προσοχή που χρειάζεται στο νομό λόγω του ότι παρουσιάζεται υετός ακόμη και 140 mm με ραγδαιότητα και το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Για το λόγο αυτό συστήνεται σε ταξιδιώτες, οδηγούς και σε όποιον δραστηριοποιείται στην ύπαιθρο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός «Μην διασχίζετε χειμάρρους, είτε πεζοί είτε με αυτοκίνητο, κρατηθείτε μακριά από επικλινή πρανή και μέρη που ενδέχεται να κατολισθαίνουν», τονίζουν οι αρμόδιοι από την Πολιτική Προστασία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Τσαπάκος, τόνισε ότι ενεργοποιήθηκε άμεσα το πρωτόκολλο, λειτούργησαν όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι άμεσα, με ασφάλεια και συντονισμένα, ώστε: «να μεταφερθούν οι τουρίστες εκτός φαραγγιού. Αυτή την ώρα επιστρέφουν στα ξενοδοχεία τους και τοπυς τόπους διαμονής τους από τη Χώρα Σφακίων. Πρόκειται για μία πολύ θλιβερή κατάσταση, με το θάνατο της 32χρονης Ουκρανής η οποία διέμενε στη Γερμανία. Όσοι ήταν κοντά της πανικοβλήθηκαν αλλά τόσο οι εθελοντές όσο και οι διασώστες που άμεσα βρέθηκαν στο σημείο του τραγικού συμβάντος, έπραξαν όλα όσα έπρεπε να την ηρεμία και ασφάλεια όλων. Απόψε θα διανύσουν όλο το Φαράγγι στελέχη της ΕΜΑΚ θα καταγράψουν τυχόν προβλήματα και αύριο κλιμάκιο από Αθήνα θα ελέγξει την κατάσταση και θα ορίσει όλα όσα ίσως πρέπει να γίνουν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό