12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Κλείδωσαν» οι αποφάσεις – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο

«Το εθνικό πρόγραμμα στήριξης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Ελλάδα δαπανά περισσότερο από το 3% της ετήσιας παραγωγής της για να προστατεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η Ελλάδα και σε αυτή την παγκόσμια κρίση ηγείται και αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για τη στήριξη της κοινωνίας», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα power pass και σημείωσε ότι μέχρι πριν από λίγο είχαν κατατεθεί 250.000 αιτήσεις. Είπε ότι από την 1η Ιουλίου μπαίνει νέο σύστημα τιμολόγησης στην ηλεκτρική ενέργεια που μεταξύ άλλων εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Η κυβέρνησή μας κάνει πράξη όλα όσα έχει εξαγγείλει. Είμαστε δίπλα στους πολίτες γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος. Μετατρέπουμε κάθε οικονομική δυνατότητα σε κοινωνικό κεκτημένο», υπογράμμισε.

Για τα καύσιμα είπε ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου και αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις. «Συνεχίζονται την ίδια στιγμή οι έλεγχοι στην αγορά. Προχωρά η σφράγιση πρατηρίων που κατέχουν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα. Οι ημέρες σφράγισης θα κυμαίνονται από 10 έως 90», συμπλήρωσε.

Το νέο σχέδιο ενίσχυσης των καυσίμων, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, προβλέπει τα εξής:

Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ.
Θα διερυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το power pass
Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.
Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό