21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: «Όση τύχη είχαν τα προηγούμενα μέτρα στήριξης για τα λαϊκά νοικοκυριά, άλλη τόση θα έχουν και τα επόμενα» – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα νέα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, στα οποία αναφέρθηκε τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όση τύχη είχαν τα προηγούμενα μέτρα ‘στήριξης’ για τα λαϊκά νοικοκυριά, άλλη τόση θα έχουν και τα επόμενα, από τη στιγμή που οι αιτίες της ακρίβειας, όχι μόνο δεν αγγίζονται, αλλά και συγκαλύπτονται πίσω από ανυπόστατες θεωρίες περί ‘εισαγόμενου πληθωρισμού’».

«Ναι» στην Εξεταστική για τις υποκλοπές από την κυβέρνηση Σταϊκούρας: Έρχεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, καθώς η οικονομία κινείται ικανοποιητικά, για την επιπλέον στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός δεν θέλησε να προσδιορίσει το ύψος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού (σ.σ. οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 δισ. ευρώ), ωστόσο η ανταπόκριση των φορολογουμένων στις υποχρεώσεις τους (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, επιστρεπτέες προκαταβολές – με τους πολίτες να πληρώνουν την προηγούμενη εβδομάδα 3 δισ. ευρώ, χωρίς να μειωθούν οι καταθέσεις) και η πορεία του τουρισμού, δημιουργούν πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για περισσότερες δαπάνες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το φθινόπωρο.

Fuel Pass 3

Μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτηθείς εάν θα υπάρξει Fuel Pass 3, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη. Το Fuel Pass-2 τελειώνει τον Σεπτέμβριο και τότε θα το δούμε, ανάλογα και με την πορεία στις τιμές των καυσίμων. Σε κάθε περίπτωση, ο δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στην κοινωνία».

Ο υπουργός άφησε, παράλληλα, ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης, λέγοντας ότι «προφανώς, το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα από τα στοιχεία που συνεκτιμούμε, όπως και πολλά άλλα μέτρα. Αλλά δεν μπορώ να σας πω από τώρα για το φθινόπωρο».

Πρόσθεσε δε, ότι «στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα δούμε πώς κινείται η οικονομία, πώς θα εξελιχθεί το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο και τις ανάγκες του δ’ τριμήνου. Ούτως ή άλλως, τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Τυχαίνει να είναι τότε χρονικά και η ΔΕΘ», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό