24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Το κράτος μόνο μπορεί να αναλάβει την ευθύνη έναρξης πρωταθλημάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού δεν καθησυχάζουν και δεν απαντάνε με επάρκεια στις αγωνίες που έχει ο κόσμος του αθλητισμού υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σε ανακοίνωση του. Όσον αφορά την έναρξη των πρωταθλημάτων, την ευθύνη δεν μπορεί να αναλάβει σε καμιά περίπτωση η Διοργανώτρια Αρχή ή Ομοσπονδία. Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των αρμόδιων υγειονομικών φορέων και της κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν τη σαφή γνώση της εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα μας, υποστηρίζει.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, πέρα από τα μέτρα προστασίας και υγιεινής για τα οποία κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει, δεν λαμβάνει υπόψη τις πρακτικές προτάσεις που καταθέτουν εδώ και μέρες οι φορείς του Αθλητισμού». 

Όσον αφορά την έναρξη των πρωταθλημάτων, την ευθύνη δεν μπορεί να αναλάβει σε καμιά περίπτωση η Διοργανώτρια Αρχή ή Ομοσπονδία. Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των αρμόδιων υγειονομικών φορέων και της κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν τη σαφή γνώση της εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα μας. 

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει ενημέρωση για το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης, για να μπορέσουν οι αθλητικές Ομοσπονδίες να οργανώσουν τη δραστηριότητα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες αθλητικά Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, εκατοντάδες χιλιάδες αθλούμενους, προπονητές, διοικητικά στελέχη, επιστήμονες αθλητικής υποστήριξης, διαιτητές, κριτές, εργαζόμενους κ.λπ. Αθλητές και αθλήτριες που βλέπουν μια χρονιά να πηγαίνει χαμένη, προπονητές και μια σειρά εργαζόμενοι που κινδυνεύει η δουλειά και το εισόδημά τους και σωματεία που καλούνται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς. Το ΚΚΕ καταθέτει -ακόμα μία φορά- άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου η όλη λειτουργία των αθλητικών δομών να γίνει με κριτήριο την προστασία της υγείας, άλλα και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εμπλεκόμενων:

          -Άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συνθήκες που επιβάλλουν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

          -Να γίνει άμεσα πρόσληψη προσωπικού, με αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος για καθαριότητα κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας των αθλητικών υποδομών.

          -Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις εγκαταστάσεις, με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό που θα παρέχεται δωρεάν στους αθλούμενους (μάσκες, γάντια, αλκοολούχα απολυμαντικά διαλύματα).

          -Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης, που θα καλύπτει τις σημερινές έκτακτες ανάγκες

          -Οικονομική ενίσχυση των σωματείων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πάγωμα – ρύθμιση των οφειλών τους, για το 2020. Όλα τα σωματεία που είναι ενεργά και συμμετείχαν στις δραστηριότητες των αντίστοιχων Ομοσπονδιών απασχολώντας εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο, να ενταχτούν στα μέτρα ενίσχυσης, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

          -Απαλλαγή των σωματείων από την καταβολή των χρηματικών ποσών για τη χρήση των υποδομών, είτε εκείνα ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Εθνικά Κέντρα), είτε στους Δήμους.

          -Υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται, από την πολιτεία, στους αθλητές, τους προπονητές και γενικά σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετέχουν της αθλητικής δραστηριότητας

          -Να ανακοινωθεί έγκαιρα η Κρατική χρηματοδότηση και να ξεκινήσει η επόμενη φάση (περίοδος 2020-2021), χωρίς περικοπές από το παραγωγικό κομμάτι.

          -Να ενταχθούν άμεσα αθλητικές υποδομές σε προγράμματα που ήδη τρέχουν, π.χ. το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η πορεία χρηματοδότησής τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό