35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΚΚΕ: Σοβαρό πρόβλημα με την επιστολική ψήφο – Άμεσα το ΥΠΕΣ να αναλάβει τις ευθύνες του

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «επιβεβαιώνονται αυτά που έχει ήδη εκφράσει όλο αυτό το διάστημα από την ψήφιση του νόμου, στη συνέχεια τη διαδικασία παράδοσης των φακέλων, μέχρι και σήμερα».

Η ανακοίνωση

«Τις τελευταίες δυο μέρες από καταγγελίες που έχουν έρθει στο ΚΚΕ, αλλά και από όσα διαπιστώνουν οι εκλογικοί του αντιπρόσωποι, που από την πρώτη μέρα βρίσκονται στο χώρο έχει προκύψει ότι:

– Παραλήφθηκε πλήθος εκλογικών φακέλων, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου (ν. 5083/2024) για την έγκυρη διαδικασία ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο (ανοιγμένοι ή με φθορές φάκελοι επιστροφής επιστολικής ψήφου), με αποτέλεσμα αφενός αυτοί να μην καταμετρηθούν και αφετέρου να μην ενημερωθούν έγκαιρα οι εκλογείς, ότι ο φάκελός τους δεν παραδόθηκε για να μπορέσουν να ψηφίσουν έστω με φυσική παρουσία.

Για το θέμα αυτό έκανε σχετική ένσταση – παρέμβαση χθες χωρίς να δοθεί πειστική απάντηση.

– Με βάση τη σημερινή μέχρι τώρα διαδικασία, είναι χιλιάδες οι φάκελοι επιστροφής επιστολικής ψήφου που δεν περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, (υπεύθυνη δήλωση/ στοιχεία ταυτότητας), επομένως ούτε αυτοί θα καταμετρηθούν κατά τη διαλογή.

Συνολικά προκύπτει ότι, ήδη για χιλιάδες ψηφοφόρους που ψήφισαν με επιστολική ψήφο, τελικά δε θα καταμετρηθεί η ψήφος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα. Στερούνται έτσι ουσιαστικά το εκλογικό τους δικαίωμα.

Άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει τις ευθύνες του για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να πάρει όσα μέτρα χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία της καταμέτρησης που θα ξεκινήσει στις 7:00μμ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό