31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κι όμως κάποιοι κλείνουν από τώρα κρουαζιέρες: Άνοδος 9% τον τελευταίο μήνα |

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με αναλυτές της εταιρείας «UBS», οι κρατήσεις σε κρουαζιέρες για το 2021 «έχουν αυξηθεί κατά 9% τις τελευταίες 30 ημέρες, σε σύγκριση με πέρυσι», παρά το γεγονός πως πολλά πλοία έχουν μπει σε καραντίνα, λόγω της πανδημίας του Co-19.

«Αυτό περιλαμβάνει και όσους κάνουν χρήση των μελλοντικών πιστώσεων κρουαζιέρας από φετινές ακυρώσεις, αλλά εξακολουθεί να σημειώνεται μια εκπληκτική επιθυμία για κράτηση», συμπληρώνουν οι αναλυτές.

Όπως υποστηρίζει η έρευνα, ταξίδια σε Ασία και Αλάσκα είναι αυτά που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση.

Περιπλανώμενοι στους ωκεανούς

Πάντως, αυτό προκαλεί έκπληξη, από την στιγμή που επικρατεί η κατάσταση αυτή με τον κορονοϊό φέτος. Παραδείγματος χάριν, το κρουαζιερόπλοιο «Holland America’s Zaandam» περιπλανιέται στις θάλασσες, μετά την είδηση πως 200 επιβάτες είναι θετικοί στον ιό. Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είναι προγραμματισμένο να φτάσει αυτή την εβδομάδα στη Φλόριντα, ενώ προηγουμένως τού είχαν αρνηθεί λιμάνι η Χιλή, το Περού και η Αργεντινή.

Το κρουαζιερόπλοιο «Rotterdam», «αδερφάκι» του «Holland America’s Zaandam» πήρε τους επιβάτες που είναι αρνητικοί στον κορονοϊό, προκειμένου να γίνει διαχωρισμός, και κατευθύνεται επίσης προς τη Φλόριντα.

Μια επιβάτης που μεταφέρθηκε στο δεύτερο κρουαζιερόπλοιο, η Έμιλι Σπίντλερ Μπρέιζελ, ανέφερε πως «άρχισαν να μας απορρίπτουν όλοι, ο κόσμος κλείνει τις πόρτες του προς εμάς, ενώ εμείς είμαστε στην αναμονή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό