28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Κι άλλο πρόβλημα υγείας για «γαλαζοαίματο»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Αποφράδα» χρονιά φαίνεται πως είναι το έτος 2024 για όλους τους «γαλαζοαίματους» καθώς μετά τα… βάσανα που περνά η βρετανική βασιλική οικογένεια και την ίντριγκα που ακολουθεί τους μονάρχες στην Ισπανία, πρόβλημα υγείας παρουσίασε και ο βασιλιάς της Νορβηγίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και AFP, ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας μπήκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μαλαισίας, λόγω λοίμωξης, κατά τη διάρκεια των διακοπών του σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (27/2) η νορβηγική βασιλική οικογένεια.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς ασθένησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μαλαισία και νοσηλεύεται με λοίμωξη», αναφέρει χαρακτηριστικά το Παλάτι, διαβεβαιώνοντας ότι έχει εξαιρετική φροντίδα από τους θεράποντες ιατρούς.

Ο Χάραλντ Ε’ είναι ο γηραιότερος εν ζωή μονάρχης στην Ευρώπη, Ανέβηκε στον θρόνο πριν από 33 χρόνια και στις 21 Φεβρουαρίου γιόρτασε τα 87α γενέθλιά του. Χρησιμοποιεί πατερίτσες εξαιτίας κινητικών προβλημάτων, έχει υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου είχε νοσηλευτεί με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον προηγούμενο μήνα ο βασιλιάς της Νορβηγίας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα της μακρινής εξαδέλφης του, της βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ της Δανίας, η οποία παραιτήθηκε από τον θρόνο σε ηλικία 83 ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό