22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κινηματογραφική κάμερα με σταθεροποίηση 4 αξόνων και 8K 75p

Ειδήσεις Ελλάδα

Η DJI παρουσίασε την πρόταση της για μία πλήρη κινηματογραφική κάμερα, την Ronin 4D κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και μαγνήσιο αλουμινίου με εσωτερικό σύστημα επεξεργαστή ώστε να καταγράφει 8Κ Raw βίντεο με ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων, μηχανή τεχνητής νοημοσύνης και δυνατότητα ελέγχου και μετάδοσης εικόνας.

Το σύστημα Ronin 4D είναι εξοπλισμένο με την κάμερα Zenmuse X9, την Full Frame κάμερα της DJI. Διαθέτει επίσης το τελευταίο σύστημα επεξεργασίας εικόνας της DJI, CineCore 3.0. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί το τσιπ της DJI για να παρέχει προηγμένη αρχιτεκτονική επεξεργαστή, προσφέροντας υπολογιστική ισχύ εξαιρετικά υψηλής απόδοσης σε μια συμπαγή κινηματογραφική κάμερα. Το CineCore 3.0 επιτρέπει στο Ronin 4D να υποστηρίζει εσωτερική εγγραφή βίντεο Apple ProRes RAW, ProRes 422 HQ και βίντεο H.264. Υποστηρίζει επίσης εγγραφή βίντεο έως 8K/75fps και 4K/120fps.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στην X9-8K (75 fps) και την X9-6K (6Κ 60 fps, 4K 120 fps) με δυναμικό εύρος 14+ stops και Native ISO 800-4000 και 800-5000 αντίστοιχα.

Το mount της X9 υποστηρίζει τρεις συμπαγείς φακούς πλήρους κάδρου. Τα περιβλήματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, έτσι ώστε κάθε φακός να ζυγίζει μόλις 180 g. Περισσότεροι φακοί DJI θα είναι διαθέσιμοι στο μέλλον. Επιπλέον η X9 υποστηρίζει εναλλάξιμα mount, συμπεριλαμβανομένης του mount DL της DJI καθώς και mount τρίτων κατασκευαστών όπως τι Leica M. Είτε χρησιμοποιείτε χειροκίνητους είτε αυτόματους φακούς, οι αποκλειστικές μονάδες που είναι τοποθετημένες στην X9 μπορούν να επιτύχουν ασύρματο έλεγχο των φακών και ακόμη και αυτόματη εστίαση.

Το DJI Ronin 4D προσθέτει ένα άξονα Z στο παραδοσιακό σύστημα 3 αξόνων, κάτι που μειώνει αποτελεσματικά το κάθετο κούνημα της κάμερας και προσφέρει απόδοση σταθεροποίησης στο ίδιο επίπεδο με ένα dolly. Οι τέσσερις άξονες συνεργάζονται με έναν καθοδικό αισθητήρα ToF, εμπρός και κάτω αισθητήρες διπλής όρασης, ένα ενσωματωμένο IMU και βαρόμετρο και έναν προηγμένο νέο αλγόριθμο για να φέρουν τη συνολική σταθεροποίηση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το DJI Ronin 4D έχει εστίαση τεχνολογίας LiDAR για να εντοπίζετε γρήγορα τα σημεία εστίασης και να επιτρέπει προσαρμογές εστίασης με εξαιρετική ακρίβεια. Το LiDAR Range Finder μπορεί να βρει έως και 43.200 σημεία εύρους σε εύρος ανίχνευσης 10 μέτρων. Σε σύγκριση με την αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης (PDAF), το σύστημα εστίασης LiDAR του Ronin 4D μπορεί να εστιάσει γρηγορότερα, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της εικόνας ή να βασίζεται στην υφή της επιφάνειας του θέματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού και έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικές δυνατότητες εστίασης σε σύγκριση με άλλες κινηματογραφικές κάμερες. Με το νέο σύστημα εστίασης LiDAR, το Ronin 4D είναι σε θέση να διατηρήσει την εστίαση ακόμη και όταν υπάρχει έντονη θόλωση της κίνησης που προκαλείται από τα γρήγορα κινούμενα θέματα. Με τον κινητήρα εστίασης ενσωματωμένο, η αυτόματη εστίαση είναι διαθέσιμη ακόμη και σε χειροκίνητους φακούς.

Το Ronin 4D χρησιμοποιεί την ολοκαίνουργια τεχνολογία DJI O3 Pro Video Transmission, η οποία προσφέρει εμβέλεια μετάδοσης 20.000 ποδιών. Εκτός από τα 2.4GHz και 5.8GHz, υποστηρίζει τη ζώνη συχνοτήτων DFS και έναν αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES 256-bit που μπορεί να εξάγει εικόνα FHD 1080p/60fps σε πολλαπλές απομακρυσμένες οθόνες ταυτόχρονα με σημαντικά αυξημένη ασφάλεια, σταθερότη τα και δυνατότητα αντι-παρεμβολής. Το τσιπ της DJI τροφοδοτεί το σύστημα απεικόνισης, τον πομπό βίντεο, τον δέκτη βίντεο και την απομακρυσμένη οθόνη του Ronin 4D. Μαζί, αυτά τα στοιχεία αποτελούν ένα βελτιστοποιημένο σύστημα ασύρματης μετάδοσης, με κάθε σύνδεσμο ρητά βελτιστοποιημένο για να παρέχει εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση μετάδοσης από άκρο σε άκρο.

Το DJI Ronin 4D έχει υποδοχές μικροφώνου 3.5mm Stereo Jack, HDMI Type-A Output Port, Power Input Port, Timecode Port, SDI Port και XLR Ports. Η τιμή του DJI Ronin 4D ξεκινάει από τα 7.000 ευρώ για την έκδοση με την 6Κ κάμερα (στην Γερμανία) και έχει δύο χρόνια εγγύηση. Αναμένται να είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό