26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε το DNA της εταιρείας μας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι υπάλληλοι της Pfizer στις ΗΠΑ θα πρέπει από τον Ιανουάριο να δουλεύουν από το γραφείο δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα  ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλμπερ Μπουρλά.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, περίπου το ένα τρίτο των υπαλλήλων της Pfizer εργάζεται με τηλεργασία. «Άρχισα να ανησυχώ ότι θα χάσουμε το DNA της εταιρείας μας, το αίσθημα της οικογένειας», ανέφερε ο Μπουρλά, ο οποίος επεσήμανε, πως αυτήν την στιγμή είναι μία παρότρυνση προς τους εργαζομένους σε θέσεις γραφείου, αλλά αν δεν λειτουργήσει αυτό, η δια ζώσης παρουσία θα επιβληθει.

Πάντως τόνισε πως η πλήρης επιστροφή δεν είναι δυνατή, είπε, ενώ η ευελιξία στο χώρο εργασίας έχει βοηθήσει στα επίπεδα παραγωγικότητας και στην ποιότητα ζωής.

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Wall Street, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc.,  ζητούν πλέον από τους εργαζομένους τους, να επιστρέψουν στην δουλειά, καθώς οι ανησυχίες για την πανδημία έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Tesla Inc.

Με  σημερινό του email στους υπαλλήλους του Twitter, ο Έλον Μασκ, σήμανε το τέλος της τηλεργασίας.

Η Pfizer συνεργάστηκε με την BioNTech SE για να αναπτύξει τα εμβόλια κατά της Co-19 με μέγιστη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν πολλοί εργαζόμενοι δούλευαν από το σπίτι, και στη συνέχεια δημιούργησε το χάπι Paxlo για τη θεραπεία ατόμων υψηλού κινδύνου σοβαρής νόσου. Και τα δύο προϊόντα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένα για την εταιρεία.

«Προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε να παίξουμε τα χαρτιά μας ώστε να σώσουμε τον κόσμο για άλλη μια φορά», είπε ο Μπουρλά

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό