31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: «Όχι» στους διαχωρισμούς των εργαζομένων στη ναυτιλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέτρα ανακούφισης για όλους τους εργαζόμενους στη ναυτιλία ζητεί το Κίνημα Αλλαγής κατηγορώντας την κυβέρνησης ότι διαχωρίζει τους ναυτικούς.

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης αποδεικνύουν ότι είναι οπαδοί της πρακτικής του διαχωρισμού των εργαζομένων. Αυτή την φορά στην ΠΝΠ που περιγράφονται τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού co 19, το άρθρο 63 αναφέρει μέτρα στήριξης ναυτικής εργασίας» σχολιάζει ο τομέας Ναυτιλίας του κόμματος σε ανακοίνωσή του. 

Όπως εξηγεί, «στο συγκεκριμένο άρθρο σκοπίμως, αναφέρει την ναυτική εργασία που παρέχεται μόνο στα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών χωρίς να συμπεριλαμβάνει την ναυτική εργασία που παρέχεται στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας. Ιδιαίτερα την παρούσα χρονική συγκυρία, όπου οι ποντοπόροι ναυτικοί ( πληρώματα και αξιωματικοί) δεν μπορούν να ναυτολογηθούν και τίθενται σε αναγκαστική αργία λόγω κορωνοϊού».

«Είναι άξιο απορίας με ποια κριτήρια κάνει αυτόν τον διαχωρισμό, όταν ο όρος ναυτεργασία συμπεριλαμβάνει όλους τους ναυτικούς μας. Είτε δεν το γνωρίζει (πολύ δύσκολο να το πιστέψουμε) είτε το γνωρίζει και το παρακάμπτει σκοπίμως. Ευχόμαστε να ισχύει το πρώτο διότι αν ισχύει το δεύτερο μόνο για μέτρα στήριξης της ναυτικής εργασίας (όπως επιγράφεται στο άρθρο 63) δεν μπορεί να επαίρεται ούτε ο ΥΝΑΝΠ ούτε η κυβέρνηση» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ.

Καλεί τέλος τον κ. Πλακιωτάκη «να συμπεριλάβει και τους ναυτικούς μας στην ποντοπόρο ναυτιλία μαζί με τους ναυτικούς μας στην ακτοπλοΐα» καθώς – όπως τονίζει – «ναυτική εργασία είναι αυτή που παρέχεται από όλους τους ναυτικούς μας σε όλους τους κλάδους της εμπορικής Ναυτιλίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό