20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: «Φωτιά» στην κούρσα διαδοχής – Τι αλλάζει με την υποψηφιότητα Παπανδρέου

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα τροπή στην εσωκομματική κούρσα του Κινήματος Αλλαγής, έφερε η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, υποσχόμενος μία νέα αλλαγή.

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Τα νέα  δεδομένα δεν αποκλείεται να αναδιατάξουν και τη στάση των υπολοίπων υποψηφίων αλλά και την τακτική που θα ακολουθήσουν μέχρι τις κάλπες του πρώτου γύρου της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχή  ενώ και ο Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να  υποδέχτηκε τη νέα υποψηφιότητα με το σχόλιο «καλοδεχούμενος»  αλλά επίσης έχει  ξεκαθαρίσει ότι  δεν  πρόκειται να  αποσύρει την υποψηφιότητά του.

«Δικό του θέμα τι θα κάνει. Δεν θέλω να επαναλαμβάνω τα ίδια. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο. Έχω μία γνώμη όμως και μια πρόταση που υποβάλλω εγώ στους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που θα έρθουν στην κάλπη στις 5 Δεκεμβρίου.  Δεν θα ασχοληθώ με άλλους», τόνισε ο κ. Λοβέρδος. 

Στον εσωκομματικό αγώνα θα συνεχίσουν και ο Παύλος Χρηστίδης και ο άλλοτε στενός συνεργάτης και υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος αλλά και ο Χάρης Καστανίδης.

«Θα παραμείνω σταθερός στην υποψηφιότητά μου και για τις 5 και για τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο κ. Καστανίδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Αντιθέτως ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ηγετική κούρσα άφησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος εντός της ημέρας και πριν την ανακήρυξη των υποψηφίων θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

«Είπα ότι θα αξιολογήσω σε συνεργασία με όλους τους συντρόφους και φίλους που με υποστήριξαν και τους συνεργάτες προκειμένου να δούμε με βάση την ενότητα και το καλύτερο αποτέλεσμα ως προς τη συμμετοχή, ποια θα είναι η δική μου τοποθέτηση άρα εντός της ημέρας θα κάνω την ανακοίνωση», είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Κεγκέρογλου.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργο Πεταλωτή η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού είναι διαφορετική ενώ μοιρασμένη εμφανίζεται η  κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

«Χρειάζεται ανατροπή και νομίζω η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και με τη δυναμική που φέρνει θα είναι μία ανατροπή», «οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι εξαιρετικοί … χρειάζεται όμως κάτι διαφορετικό και το διαφορετικό είναι ο Γιώργος Παπανδρέου», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Από την πλευρά της, η Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ ότι κανείς δεν περίμενε να εισέλθει στην κούρσα της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ο κ. Παπανδρέου.

«Δεν το περίμενε κανείς. Όταν πριν λίγες μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την ενωτική πρωτοβουλία περίμενα ότι σαν πρώην πρόεδρος, αυτός είναι ο ρόλος του, να διασφαλίσει την ενωτική πρωτοβουλία τελικά κάνει κάτι άλλο», σημείωσε. 

Μέχρι τις 6 το απόγευμα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή του κόμματος όλες οι υποψηφιότητες με τον αριθμό των υπογράφων που τις συνοδεύουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό