22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΙΝΑΛ – Στον αέρα το ντιμπέιτ – Εμπλοκή και νέο ραντεβού ΕΡΤ – υποψηφίων για να αρθεί το αδιέξοδο – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα εμπλοκή προέκυψε για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ που είχαν συμφωνήσει για τις 29 Νοεμβρίου οι πέντε υποψήφιοι -πλην Παπανδρέου- για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Αυτή τη φορά η διαφωνίες και προστριβές εστιάζονται κυρίως μεταξύ των υποψηφίων και της ΕΡΤ για το ποιος έχει την ευθύνη να καλέσει τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών.

Συγκεκριμένα, μετά την άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ, οι εκπρόσωποι των κ.κ. Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Καστανίδη, Γερουλάνου και Χρηστίδη συμφώνησαν στη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, το ένα στις 29 Νοεμβρίου με όλους τους υποψηφίους και ενός ακόμα ανάμεσα στους δύο πρώτους μεταξύ του διαστήματος ανάμεσα στις 5 και 12 Δεκεμβρίου που είναι ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών.

Ρυθμίσεις δανείων €11 δισ. με έως και 75% «κούρεμα» – Αναλυτικά παραδείγματα Οι ενστάσεις της πλευράς Ανδρουλάκη

Η ΕΡΤ πρότεινε να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς (Action 24), Τάσος Παππάς (Εφημερίδα των Συντακτών) και Παύλος Τσίμας (Ρ/Σ ΣΚΑΪ), με συντονίστρια την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν οι τέσσερις υποψήφιοι, ωστόσο διατύπωσε ενστάσεις ο εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Τσόγκας που πρότεινε το ντιμπέιτ να γίνει ακριβώς κατά τα πρότυπα του 2017. Οπως είπε, παρεμβαίνοντας, «η πλευρά Ανδρουλάκη θα επιθυμούσε να υπάρξει εκπροσώπηση από τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη επικοινωνιακή διάχυση».

Μετά τη διαφωνία της πλευράς Ανδρουλάκη, η ΕΡΤ επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων δηλώνοντας ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα η επικοινωνία με τα ιδιωτικά κανάλια και τους προέτρεψε να το πράξουν οι ίδιοι.

Ο εκνευρισμός των επιτελείων

Η πρόταση αυτή της ΕΡΤ προκάλεσε εκνευρισμό στα υπόλοιπα επιτελεία. Ο Σπύρος Καρανικόλας μετέφερε στη διοίκηση της ΕΡΤ ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση της και πως δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να υποδείξει δημοσιογράφους ή να επικοινωνήσει με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε ανάλογο κλίμα κινείται και η πλευρά του Παύλου Χρηστίδη, που φέρεται να υποστηρίζει ότι «θέλουμε τη Δημόσια Τηλεόραση να κάνει τη δουλειά της», αφήνοντας αιχμές κατά της πλευράς Ανδρουλάκη.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος χαρακτήρισε αστείο να μετατρέπεται σε μείζον θέμα των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ το ντιμπέιτ τονίζοντας ότι τα πιο δύσκολα ερωτήματα δεν είναι στο ντιμπέιτ, αλλά είναι στον δρόμο.

To στρατόπεδο πάντως του Νίκου Ανδρουλάκη διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εμπλοκή που να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες απόψε το βράδυ θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ της ΕΡΤ και των εκπρόσωπων των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να αναζητηθεί η χρυσή τομή και να μην τιναχτεί στον αέρα η διαδικασία διεξαγωγής του ντιμπέιτ.

Ο Μητσοτάκης, ο Στουρνάρας, το λαβράκι και εκλογές

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό