24 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Κικίλιας για φωτιά στο Λαύριο: Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε – Θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (14/7) στο Λαύριο και συγκεκριμένα στη περιοχή της Ποσειδωνίας.

Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λαύριο, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια» και προσθέτει ότι «αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Κικίλια: «Η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα 6 εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες».

Για την κατάσβεση του μετώπου έχουν κινητοποιηθεί τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Σουνίου, από το ύψος της οδού Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, και στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, από το ύψος του Ναού Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαύριο.

Ήχησε το 112

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη και μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του ειδικού αριθμού «112». Το μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ανάβυσσο λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Ανάβυσσο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»

Όπως αναφέρει το μήνυμα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό