27.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Κεφάλαιο Μάριος Ηλιόπουλος: Η σκιαγράφηση του νέου ηγέτη της ΑΕΚ []

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μάριος Ηλιόπουλος και επίσημα, πια, έγινε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ και το μεσημέρι της Τετάρτης 20ης Ιουνίου, συστήθηκε στον κόσμο της Ένωσης, μιλώντας για την επιχειρηματική ζωή του, αλλά και για το… παιδικό του όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Οι εντυπώσεις που μπορούμε να κρατήσουμε είναι διάφορες και πρέπει να ειπωθούν. 

 

Η εκρηκτικότητα που έχει, να γίνει «δύναμη» για την ΑΕΚ

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κύριος Μάριος Ηλιόπουλος, καταλάβαμε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν «μασάει» τα λόγια του και ταυτόχρονα γνωρίζει καλά την πολιτική σκηνή μέσα από τον αθλητισμό. Δηλαδή, δεν θέλει να συνεχίσει μία τακτική που ακολουθούν οι περισσότερες ομάδες και να καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση για ένα λάθος διαιτητή.

Αντιθέτως, υποστήριξε μία ιδιαίτερα ενωτική σκέψη για τα ελληνικά δεδομένα, λέγοντας πως αυτό πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει. Επίσης, έγινε αντιληπτό από νωρίς πως δεν είναι από τους προέδρους που δεν θέλει να μιλάει με τους δημοσιογράφους, καθώς όταν μπήκε στην αίθουσα τύπου, χαιρέτησε όσους μπορούσε, ενώ παράλληλα τους ενθάρρυνε να τον ρωτήσουν δύσκολες ερωτήσεις.

Το σχόλιό του για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Μάκη Γκαγκάτση ήταν «αιχμηρό» και ταυτόχρονα εύστοχα. Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά για το επεισόδιο που είχε με τον προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ανέφερε πως δεν πρόκειται ο οργανισμός της ομάδας, αλλά και ο ίδιος να το «ξεγράψει».

Επένδυση στις Ακαδημίες και μεταγραφικός σχεδιασμός

Η ΑΕΚ, τα τελευταία χρόνια θέλοντας ή μη, δεν έχει δώσει μεγάλο βάρος στις Ακαδημίες του κλαμπ, όπως έχει κάνει με επιτυχία ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Αυτό που θέλει να κάνει ο κύριος Ηλιόπουλος και να επενδύσει σε νεαρούς Έλληνες παίκτες, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό, γιατί τα «φυτώρια» μίας ομάδας, είναι αυτά που θα δίνουν… ζωή στον σύλλογο εσαεί.

Όσο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, κράτησε «κλειστά» τα χαρτιά του. Αυτό, που ακούσαμε μόνο και μας έδειξε πως είναι ένας άνθρωπος που θέλει να αποδείξει πως ήρθε στην ΑΕΚ όχι για να γίνει μεγαλύτερος, αλλά να ενταχθεί και εκείνος στην οικογένεια του συλλόγου, ήταν πως μίλησε για τον Αλμέιδα με τα καλύτερα λόγια και πως δεν θα κάνει καμία παρέμβαση στην σκέψη του για τις μεταγραφές. 

Η σχέση του με τον Αλμέιδα και η… χειραψία του πρωταθλητή!

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπεις έναν προπονητή που είναι συνυφασμένος με τα ιδανικά των οπαδών της ΑΕΚ, να είναι χαρούμενος με τον νέο ιδιοκτήτη, παρόλο που με τον προηγούμενο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη είχαν άριστες σχέσεις. Η γνωριμία τους εδώ και κάποιους μήνες, ίσως πια να τους έχουν φέρει πιο κοντά. Αυτό έγινε φανερό από την σφιχτή χειραψία που είχαν, αλλά και για το μήνυμα στήριξης και αγάπης του κύριου Ηλιόπουλου προς τον Αργεντίνο τεχνικό στην γλώσσα του. 

Η ΑΕΚ που θα «τρέμει» τους Ευρωπαίους και ο… Μαρινάκης

Στην τελευταία ερώτηση που απάντησε, μίλησε για την… δική του ΑΕΚ. Αυτή, δεν θα είναι μόνο εντός των συνόρων μεγάλη, αλλά θα γίνει και ευρέως γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο εγχείρημα, καθώς τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι υπέρ της Ένωσης και του κύριου Ηλιόπουλου. Η ΑΕΚ, μπορεί να γίνει τεράστια, χωρίς κανένα «αν» και «εφόσον» πια. 

Απάντησε, επίσης, σε μία εξαιρετικά «καυτή» ερώτηση για τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Αυτή, ήταν για την σχέση του με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό που έγινε αντιληπτό, ήταν η ειλικρίνεια που είχε ο κύριος Ηλιόπουλος και δεν προσπέρασε την δύσκολη ερώτηση, γιατί, όλοι γνωρίζουμε την αντιπαλότητα της Ένωσης με τους Πειραιώτες. 

EUROKINISSI

Συνοψίζοντας, οι εντυπώσεις που μπορούμε να κρατήσουμε, είναι πως ο κύριος Μάριος Ηλιόπουλος έχει όρεξη να διαπρέψει, να γίνει η ΑΕΚ ξανά πρωταθλήτρια και να την φτάσει το επόμενο «βήμα» κάνοντάς την ισχυρή δύναμη και στην Ευρώπη. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό