24 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Κετσετζόγλου: Καλύτερο και από το να νικούσε… νορμάλ η ΑΕΚ. Έβαλε γκολ εκεί που έπρεπε ο Τσούμπερ

Ειδήσεις Ελλάδα


Φοίνικας – 23/1/2023 12:43

Νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι στο χτίσιμο του χαρακτήρα μιας πρωταθληματικής Α.Ε.Κ. η χτεσινή νίκη όπως ήρθε ήταν σημαντικότερη κι από το να έληγε το ματς 0-5. Στα επιμέρους κάποιες εκτιμήσεις/παρατηρήσεις γύρω από το χτεσινό ματς.

Α) Ο Βίντα δεν πατάει καλά. Θα έλεγα ότι κι ο Μουκουντί έχει μια κάποια ευθύνη στον τρόπο που… ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαρκάρει στο 1-0. Ωστόσο είναι τέτοια η προσωπικότητα του Βίντα και τόσο καλός ο Μούκου στα προηγούμενα ματς που σε κάθε περίπτωση δύσκολα μένουν εκτός 11άδας. Καλό θα ήταν να γινόταν μια μεταγραφή στην θέση των σέντερ μπακ, αλλά κατά τα λοιπά υπάρχει εμπιστοσύνη στην βούληση του Ματίας.

Β) Μπροστά φάνηκε η απουσία του Γκαρσία και γιατί λογίζεται ως υπερόπλο ενώ ο Φαν Βερτ ως μια εξαιρετική λύση που έρχεται από τον πάγκο. Σίγουρα δεν τροφοδοτήθηκε ο Ολλανδός, αλλά αυτά που κάνει απλά και μόνο στην υποδοχή της μπάλας εκτός περιοχής ο Λιβάι δεν μπορεί να τα κάνει κανείς στην Ελλάδα.

Γ) Τεράστια υπόθεση το ποιοτικό βάθος του ρόστερ στο μεσοεπιθετικό επίπεδο. Αδιανόητη πολυτέλεια να μπορείς να φέρεις από τον πάγκο Τσούμπερ, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς και Μάνταλο και τελικά να σε δικαιώνουν και οι τέσσερις. Πέρα από την συμμετοχή των τριών στα γκολ, με εντυπωσίασε το επίπεδο ετοιμότητας του Γκάτσι μετά από τόσο καιρό αποχής. Κάτι κάνει καλά το team του Αλμέιδα λοιπόν. Η εμφάνιση της τετράδας που μπήκε αλλαγή βάζει ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ματίας (κλισέ, αλλά αληθινό).

Δ) Ο κόουτς λογικά πήγε με την ίδια ενδεκάδα (με μόνη αναγκαστική αλλαγή τον φορ) που μόλις μια βδομάδα πριν έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση. Δεν βγήκε το πλάνο, κι αυτό μέσα στο ποδόσφαιρο είναι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το διάβασμα και η διαχείριση που έκανε ο Αλμέιδα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για σεμινάριο. Μην ξεχνάμε ότι είναι πρώτη χρονιά του Ματίας στην Ελλάδα και τις παραδοσιακές ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα τις μαθαίνει απόλυτα λογικά τώρα. Του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα!

Ε) Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ χτες απέδειξε ότι μέσα σε όλα τα άλλα έχει και το μέταλλο της εν δυνάμει πρωταθλήτριας.

ΣΤ) Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό