19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κερδίζει τους κατασκευαστές ο MediaTek Dimensity 9000

Ειδήσεις Ελλάδα

To SoC για ναυαρχίδες της MediaTek, το Dimensity 9000 των 4 nm, βρίσκει σταδιακά τη θέση του στο εσωτερικό των smartphones. Μέχρι στιγμής, 4 είναι οι κατασκευαστές που έχουν δηλώσει την προτίμησή τους στο συγκεκριμένο SoC.

Αναλυτικότερα, το νέο high end μοντέλο της οικογένειας OPPO Find X θα είναι ένα από εκείνα που θα πάρουν το συγκεκριμένο SoC και θα εκμεταλλευτούν τις 5G δυνατότητές του. Από την άλλη μεριά, η OPPO δεν κόβει τους δεσμούς με την Qualcomm, καθώς θα υπάρχει στην οικογένεια Find X και ένα τουλάχιστον μοντέλο με τον Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Το παράδειγμα της OPPO θα ακολουθήσει και η Honor, η οποία θα παρουσιάσει και εκείνη ένα high end μοντέλο με τον επεξεργαστή Dimensity 9000.

To Redmi K50 που θα είναι η top πρόταση της εταιρείας που κάποτε ήταν θυγατρική της Xiaomi θα έρθει και εκείνο με τον Dimensity 9000, ενώ και η Vivo από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εμπιστευθεί την MediaTek για την υπολογιστική ισχύ του νέου high end smartphone της. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο 2022.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό