27.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

«Κεραυνοί» Ραγκούση για Κασσελάκη: Έχει καταλύσει τη δημοκρατία στο κόμμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δριμεία κριτική εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, άσκησε ο Γιάννης Ραγκούσης, μετά την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του προέδρου του κόμματος.

Μιλώντας στον Real FM 97.8, ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι η κίνηση αυτή έγινε «επειδή ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μαζί με εμένα, κοινολόγησε την πρόθεση τη δική μας και άλλων στελεχών, να καταθέσουμε πρόταση για δημοψήφισμα στα μέλη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό το λόγο εκδιώχθηκε επαγγελματικά». «Ψεύδονται δημόσια και με απαράδεκτο τρόπο όσοι προσπαθούν να ισχυριστούν το αντίθετο», πρόσθεσε.

«Είπαμε ουσιαστικά να δοθεί ο λόγος στη βάση του κόμματος και αυτό ο κ. Κασσελάκης το ποινικοποίησε. Εκδιώκοντας τον Θανάση Θεοχαρόπουλο από τη θέση που κατείχε στην κοινοβουλευτική ομάδα, μετά από πολλά, δύσκολα χρόνια πολύ σημαντικής προσφοράς και εργασίας», υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τη δική του τοποθέτηση για το μέλλον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε: «Επί δύο τουλάχιστον μήνες δεν έκανα καμία παρέμβαση για να διατυπώσω τις απόψεις μου. Για να συντρίψω το απαράδεκτο επιχείρημα του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο ότι ενώ εκείνος θα τρέχει για το κόμμα, κάποιοι θα βγαίνουν στα κανάλια και θα υπονομεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Όπου μου ζητήθηκε και ό,τι μου ζητήθηκε να προσφέρω προεκλογικά, το έκανα», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ανέφερε δε ότι προτίθεται να καταθέσεις τις απόψεις του και να ασκήσει κριτική «εντός των εκλεγμένων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, εάν και όποτε τα συγκαλέσει ο κ. Κασσελάκης, όπως κανονικά έχει υποχρέωση».

«Τα όργανα έχουν καταλυθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη»

«Τα όργανα έχουν, στην πραγματικότητα, καταλυθεί από τον κ. Κασσελάκη. Δηλαδή έχει καταλυθεί η δημοκρατία, ως στοιχείο λειτουργίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πρόταση του Νίκου Παππά για το ενδεχόμενο εκλογικής σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «Αυτή η συζήτηση κρατάει χρόνια. Τώρα όμως υπάρχει μια ποιοτική διαφορά. Αυτό το αίτημα πια δεν προκύπτει από τη βούληση των ηγεσιών, αλλά από την κοινωνική βάση».

«Για να λύσουμε το πώς θα γίνει αυτό, πρέπει να πάρουμε την πρωταρχική απόφαση. Θέλουμε να υπάρξει αυτόνομη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα χρόνια και μόνος του να κατέβει στις εθνικές εκλογές; Ή θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία μίας ενιαίας έκφρασης του προοδευτικού χώρου, απευθυνόμενος πρωτίστως στο ΠΑΣΟΚ; Αυτό ήταν που είπαμε ότι πρέπει να είναι απόφαση της βάσης του κόμματος και για αυτό ζητάμε να γίνει δημοψήφισμα στους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό