24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κερατσίνι: Άφαντοι οι δράστες με την τσάντα «οπλοστάσιο» – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ειδήσεις Ελλάδα

Τους αναβάτες της μηχανής στο Κερατσίνι που εγκατέλειψαν στο οδόστρωμα την τσάντα «οπλοστάσιο» με τις τέσσερις χειροβομβίδες, το ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια και το γκλοπ, συνεχίζουν να αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές.

Η ΕΛΑΣ έχει στα «χέρια» της ένα βίντεο ντοκουμέντο και την ταυτότητα του ενός εκ των δραστών της καταδίωξης στο Κερατσίνι -που όπως αποδείχθηκε πρόκειται για γνώριμο στις Αρχές πρόσωπο καθώς έχει απασχολήσει  ξανά για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας- και φαίνεται πως έχει καταλήξει σε μερικά συμπεράσματα ως προς τον ρόλο των δύο αναβατών της μοτοσικλέτας.

Με την αναζήτησή τους να βρίσκεται σε εξέλιξη, δύο είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για την δράση τους. Σύμφωνα με το MEGA, θεωρείται ότι οι δύο αναβάτες της μοτοσυκλέτας δεν είχαν σκοπό να κάνουν κάποια επίθεση, αντίθετα έπαιξαν ρόλο μεσάζοντα είτε για να κρύψουν τα όπλα και τα εκρηκτικά που κουβαλούσαν σε κάποιο σπίτι είτε για να τα παραδώσουν σε τρίτο πρόσωπο.

Το χρονικό της καταδίωξης

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου (31/8) Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα σε μηχανή να σταματήσει για έλεγχο στην περιοχή του Κερατσινίου.

Ο αναβάτης δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη των Αστυνομικών και μαζί με ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στη μηχανή ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν.

Οι Αστυνομικοί τους ακολούθησαν και στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πλάτωνος τα άτομα πέταξαν στο δρόμο ένα τσαντάκι το οποίο είχε μέσα τις χειροβομβίδες.

Στην περιοχή έσπευσαν άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να ελέγξουν το περιεχόμενο της τσάντας. Όπως διαπιστώθηκε μέσα υπήρχαν 4 χειροβομβίδες ένα περίστροφο και ένα γκλοπ πτυσσόμενο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Απομακρύνθηκαν όλοι οι περαστικοί. Παράλληλα, συνεχιζόταν η άγρια καταδίωξη στα στενά της περιοχής για τον εντοπισμό των δραστών.

Ωστόσο, παρά την καταδίωξη, οι δύο αναβάτες κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό