20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεραμέως :Το 60% των σχολείων έχουν εφαρμόσει το νόμο αξιολόγησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Περισσότερα από 8000 σχολεία δηλαδή το 60% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων,  έχουν εφαρμόσει το νόμο της αξιολόγησης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3  και  τον Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να προτρέπουν τους εκπαιδευτικού να παρανομούν και να τους υποδεικνύουν αξιολόγηση φασιόν.

Σε ότι αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, η κα Κεραμεώς υπογράμμισε μόνο 4 τμήματα είναι κλειστά στα 80.000 τμήματα σε όλη την Ελλάδα, πάμε πολύ καλά αλλά δεν εφησυχάζουμε και είμαστε σε επιφυλακή.

Όπως είπε τον Σεπτέμβριο, είχαμε λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά απ’ ότι τον Αύγουστο και αυτό οφείλεται στο πρωτόκολλο που εφαρμόζουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς.

«Γίνονται 1,2 εκατομμύρια τεστ , την εβδομάδα μόνο από παιδιά», είπε

 Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, είπε ότι στους καθηγητές το ποσοστό εμβολιασμού, είναι πάνω από 92% και στους φοιτητές πάνω από 75%, αν και υπάρχουν πολλά τμήματα με ποσοστό εμβολιασμού φοιτητών πάνω από 90%. 

Μιλώντας για τις κινητές μονάδες εμβολιασμού που λειτουργούν στα πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση, καθώς οι πιο πολλοι είναι εμβολιασμένοι. 

Για τα κενά στα σχολεία, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι φέτος είχαμε υπερτριπλάσιες συνταξιοδοτήσεις σε σχέση με πρόπερσυ. Για παράδειγμα είχαμε 7.000, ενώ πρόπερσι είχαμε 2.000.

Επίσης υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αδειών τις οποίες δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με την υπουργό όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά είχαμε χίλιες και τώρα είναι πολλαπλάσιες, περισσότερες από 3.000.

«Είναι χρέος μας να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες και γι’ αυτό ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία για σημαντικές προσλήψεις για την κάλυψη αυτών των αναγκών και την άλλη βδομάδα επίσης».

Και επισήμανε : «Σήμερα ξεκινά η διαδικασία για 2.500 και για άλλες 3.000 την ερχόμενη εβδομάδα»

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό