24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για παράνομες προσλήψεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Αθώοι κρίθηκαν και οι 4 κατηγορούμενοι στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο πρώτος κατηγορούμενος, Σταμάτης Πουλής, κηρύχθηκε αθώος καθώς δεν στοιχειοθετείται απιστία. «Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι κατά συνέπεια και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα του αδικήματος» όπως ανέφερε ο πρόεδρος της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, ωστόσο όλοι τελικά αθωώθηκαν με απόφαση του δικαστηρίου.

Σταμάτης Πουλής: «Ο Παύλος Πολάκης να ξυρίσει το μουστάκι»

«Δέκα χρόνια μετά, η σκευωρία κατέρρευσε», δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ο Σταμάτης Πουλής.

«Πέντε άνθρωποι αθώοι ταλαιπωρήθηκαν επί επτά χρόνια γιατί δεν βοήθησαν τον Παύλο Πολάκη στα παράνομα σχέδιά του εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων», σημείωσε ο κ. Πουλής εξερχόμενος των δικαστηρίων και προσέθεσε:

«Μετά τη σημερινή ομόφωνη απόφαση, ο Παύλος Πολάκης αν είχε στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια θα παραιτούνταν και από βουλευτής. Επειδή όμως γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι δεν έχει, του λέω δύο πράγματα. Πρώτον, να ξυρίσει το μουστάκι και δεύτερον ότι δεν τελειώσαμε, τώρα ξεκινάμε».

Σταμάτης Πουλής μετά την αθωωτική απόφαση για το ΚΕΕΛΠΝΟ: «Ο Παύλος Πολάκης να ξυρίσει το μουστάκι» pic.twitter.com/NTNzMdiSNf

— flash.gr (@Flashgr_) September 2, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό