18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καύσωνας στην Ευρώπη, σκι στην Αφρική!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ιδρώνουν μέσα σε ένα καλοκαίρι με καύσωνα που σπάει το ρεκόρ μετά το άλλο, στην Αφρική κάνουν… σκι.

Μην ανησυχείτε. Αυτό δεν είναι άλλο ένα σημάδι της κλιματικής αλλαγής, αλλά μάλλον η συναρπαστική ανωμαλία του Λεσότο, ενός μικροσκοπικού ορεινού βασιλείου που περιβάλλεται πλήρως από τη Νότια Αφρική. Το Λεσότο έχει μια σκοτεινή γεωγραφική διεκδίκηση: είναι η μόνη χώρα στη Γη όπου κάθε σπιθαμή του εδάφους της βρίσκεται πάνω από 1.000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Αυτό δίνει στο Λεσότο χιόνι τους χειμώνες του νότιου ημισφαιρίου. Και ενώ οι κρύοι χειμώνες δεν είναι σπάνιοι στη νότια Αφρική, το χιόνι είναι και τα χιονοδρομικά κέντρα είναι ακόμη πιο σπάνια. Σε υψόμετρο 3.000 μέτρων (9.842 πόδια), το Afriski στα βουνά Maluti του Λεσότο είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της Αφρικής που λειτουργεί νότια του Ισημερινού.

«Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου χιόνι», δήλωσε η Kafi Mojapelo, η οποία ταξίδεψε τη μικρή απόσταση από τη Νότια Αφρική για διακοπές σκι που δεν πίστευε ποτέ ότι θα κάνει. «Οπότε, αυτή είναι μια σπουδαία εμπειρία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό