30.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Καύσωνας: Ποιες περιοχές «έβρασαν» στα 40άρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρότι διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ο υδράργυρος δεν λέει να πέσει. Το Σάββατο ήταν μια ακόμη θερμή ημέρα του καλοκαιριού με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να ξεπερνά τους 35 και να φλερτάρει με τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το meteo.gr και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έχουν στήσει δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών συλλέγοντας δεδομένα θερμοκρασίας και μετεωρολογικών στοιχείων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η θερμοκρασία στην Πελοπόννησο έφτασε τους 40.6 Κελσίου στη Σκάλα Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα το Αστέρι Λακωνίας, την Ξυλοκέριζα Κορινθίας τους 39,6, ενώ στη Γαβαλού της Αιτωλοακαρνανίας, τη Στυλίδα και τις Αιγιές του Γυθείου τους 39.4 Κελσίου.

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ σημειώνονται και οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται στις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 234 από τους 510 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~46%) και τους 37 °C σε 90 σταθμούς (ποσοστό ~18%).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό