33.7 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

«Καυτός» Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε Παναθηναϊκό AKTOR και βλέπει πρωτάθλημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο του στόχο και την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος. Σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ, οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τον Παναθηναϊκό AKTOR για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών στην Basket League και επικράτησε με 92-86.

Πλέον ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-0 στη σειρά και έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο του πρωταθλητή. Πέντε παίκτες των γηπεδούχων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Γκος, Μιλουτίνοφ, Κάαναν, Πίτερς και Παπανικολάου) ενώ ο Σέρβος σέντερ είχε και 9 ριμπάουντ. Για τον Παναθηναϊκό AKTOR ξεχώρισε ο Λεσόρ με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Επόμενο παιχνίδι τη Δευτέρα (10/07, 21:15) στο ΟΑΚΑ. Αν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικρατήσει, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ αν οι «πράσινοι» προστατέψουν την έδρα τους, οι δύο ομάδες θα πάνε σε τέταρτο ματς.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε πάρει νωρίς το προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα. Ο Ολυμπιακός έμενε κοντά στο σκορ και κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο 12-10, με τον Άλεκ Πίτερς να ευστοχεί σε βολές.

Οι «πράσινοι» είχαν ανακτήσει το προβάδισμά τους, το οποίο είχαν μέχρι τέλους στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς προηγούντουσαν με 24-21. Η διαφορά είχε φτάσει στο +7, όμως ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να μειώσει στο τέλος.

Ο Μιλουτινοφ είχε ξεχωρίσει με 6 πόντους και 5 ριμπάουντ για τους Πειραιώτες, ενώ ο Γκος είχε 7 πόντους. Για τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο Σλούκας είχε 8 πόντους, ενώ ο Χουάντσο, σε ρόλο βασικού, είχε 3 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο δεύτερο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε πάρει το προβάδισμα, όμως ο Γκριγκόνις με τρίποντο, διαμόρφωσε το 39-38.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε ένα παιχνίδι που θύμιζε αυτό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, καθώς πάντα έβρισκε λύσεις επιθετικά και κρατούσε το προβάδισμα. Είχε 3/5 βολές, 9/15 δίποντα και 6/12. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα από την άλλη, είχε 8/10 βολές, 9/13 δίποντα και 4/15 τρίποντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι φαίνεται πως… γύρισαν τον διακόπτη, με μπροστάρη τον Αϊζάια Κάαναν. Με 9 σερί πόντους του Αμερικανού γκαρντ από το 08:36 μέχρι το 07:04, ο Ολυμπιακός είχε πάρει προβάδισμα 7 πόντων για πρώτη φορά (50-43).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν στάθηκαν μόνο εκεί. Με απίστευτη επίδοση στην άμυνα και σωστές επιλογές επιθετικά, είχαν το προβάδισμα με 60-46 στο 03:30, μία διαφορά που ήταν η μεγαλύτερη στον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπόρεσε να βρει λύσεις επιθετικά τα τελευταία λεπτά της περιόδου, όμως στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 62-55.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, έγινε πραγματική… μάχη. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, είχε «κόψει» τη διαφορά ακόμα και στους 6 πόντους, όμως οι Πειραιώτες με πολύ μεγάλα τρίποντα των Κάαναν και Γκος, είχαν ανακτήσει τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το προβάδισμά του μέχρι τέλους και επικράτησε με 92-86 στο κατάμεστο ΣΕΦ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ξέφυγε η κατάσταση με μία κόντρα ανάμεσα σε Σλούκα και Κάαναν, με τον Αταμάν να μπαίνει στο παρκέ έξαλλος, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγείται με 2-0 στη σειρά και θέλει μία νίκη για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό