18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατοστάρα στη Λάρισα ο Ολυμπιακός – Τραυματίστηκε ο Φαλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 101-70 στην έδρα της θεσσαλική ομάδας

Με άνεση πέρασε ο Ολυμπιακός σήμερα από την έδρα της Λάρισας για την 9η αγωνιστική της Basket League. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εντυπωσιακοί καθόλη την διάρκεια του αγώνα, καθώς πέτυχαν άλλη μια… κατοστάρα και επιβλήθηκαν με 101-70. Οι Πειραιώτες είχαν ευστοχία 53% στα τρίποντα (17/32), ωστόσο ο τραυματισμός του Μουσταφά Φαλ δημιουργεί έναν «πονοκεφάλο».

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται κάπως νευρικές στον αγωνιστικό χώρο και με αρκετά μεγάλη αστοχία. Με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου, η Λάρισα βρήκε ρυθμό με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Νώντα Παπαντωνίου και τον Κουλιμπαλί. Μάλιστα, ένα εύστοχο τρίποντο του Γκριν, έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 18-14 περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, αυτή τελείωσε με τους «ερυθρόλευκους» να ανεβάζουν «στροφές» και να ανακτούν το προβάδισμα με 23-18 στη λήξη της χάρη σε ένα τρομερό τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του χρόνου.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα και προηγήθηκε άμεσα με 9 πόντους διαφορά (21-30) μετά από δυο βολές του Μάρτιν. Σε εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με πρωταγωνιστή τον Χάντσον, έφεραν και πάλι τη διαφορά στους 3 πόντους (29-32). Οι Πειραιώτες και πάλι είχαν την απάντηση και χάρη στο επιθετικό κρεσέντο του Βεζένκοβ ανέβασαν για πρώτη φορά σήμερα το δείκτη του σκορ σε διψήφια διαφορά (31-42). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ζώη Καράμπελα να κατεβάζει τη διαφορά στους 7 πόντους (35-42) με ένα εύστοχο ντράιβ.

Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν «ζεστοί» στο δεύτερο μέρος του ματς με σκοπό να το «καθαρίσουν». Με πρωταγωνιστές στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου τους Λαρεντζάκη, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ, απέκτησαν άμεσα προβάδισμα με 18 πόντους διαφορά (39-57). Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +24 (53-77) υπέρ του.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην τέταρτη και τελευταία περίοδο όχι μόνο δεν επαναπαύθηκαν, αλλά «εκτόξευσαν» μάλιστα τη διαφορά στους 28 πόντους υπέρ τους (58-86) μετά από μια τρίποντη «βόμβα» του Ντόρσεϊ, τονίζεται στην ΕΡΤ.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές ξεχώρισε σήμερα ο Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Τάιλερ Ντόρσεϊ με τους 20 πόντους που σημείωσε, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος σκόραρε 14 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ.

Από την άλλη μεριά, για τη Λάρισα ξεχώρισε σήμερα με την εμφάνισή του ο Ντεβόντε Γκριν, ο οποίος τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Τζέιλεν Χάντσον, ο οποίος είχε 16 πόντους, ενώ ο Ζώης Καράμπελας πρόσθεσε 13 πόντους με τη σειρά του.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 35-42, 53-77, 70-101

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό