16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατοικίδιο στις διακοπές: 4 tips για να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην έχεις εκπλήξεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Πλησιάζει η ωραιότερη περίοδος του καλοκαιριού και πρέπει να την απολαύσεις στο έπακρο.

Οι διακοπές έφτασαν. Έχεις κανονίσει τα πάντα. Έχεις κλείσει το ξενοδοχείο. Έχεις πληρώσει τα εισιτήρια. Και τώρα μπαίνεις σε καλοκαιρινό mood. Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως, τι γίνεται με το θέμα κατοικίδιο;

Φυσικά και έχεις ενθουσιαστεί που το αγαπημένο σου ζωάκι θα σε συνοδεύσει στις διακοπές σου. Γιατί να συμβεί κάτι διαφορετικό, άλλωστε; Θα χαλαρώσετε στο αναπαυτικό κρεβάτι και θα απολαύσετε το σνακ σας στο μπαλκόνι.

Είναι ανήσυχη η γάτα σου; 4 πράγματα που θα την ηρεμήσουν

Πρέπει, ωστόσο, να έχεις φροντίσει για κάποια πράγματα πριν το ταξίδι.

#1 Επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Καλό είναι να έχεις κάνει ένα check στην υγεία του κατοικίδιού σου πριν το ταξίδι. Να σιγουρευτείς ότι έχει κάνει τους απαραίτητους εμβολιασμούς αλλά και ότι χαίρει άκρας υγείας, ώστε να μην τρέχεις να βρεις κτηνιάτρους σε ένα άγνωστο μέρος.

#2 Προμηθεύσου ένα καλό μεταφορικό για το κατοικίδιο.

Ένα ταξίδι μπορεί να ταλαιπωρήσει το κατοικίδιο στις μεταφορές. Γι’ αυτό, το μέρος στο οποίο θα τοποθετείται για να το μεταφέρεις από το ένα μέρος στο άλλο πρέπει να είναι άνετο και να επιτρέπει την ανεμπόδιστη κυκλοφορία του αέρα.

7 καθημερινά πράγματα που οι γάτες σιχαίνονται

#3 Pet-friendly τοποθεσίες.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, θα επισκεφτείς πολλά μέρη. Για καφέ, φαγητό, ποτό. Σιγουρέψου εξαρχής ότι είναι pet-friendly και ότι δε θα υπάρχει θέμα να φέρεις μαζί σου το κατοικίδιο.

#4 Χαρτιά για κατοικίδια.

Το κατοικίδιό σου πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένο με τα απαραίτητα χαρτιά, όπως και να είναι ανανεωμένη η διαδικασία ταυτοποίησής του. Αυτό σημαίνει microchip -σε περίπτωση που χαθεί-, κολάρο με ταυτότητα -στην οποία αναγράφεται ο αριθμός επικοινωνίας-.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό