21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Κατηφόρισε» η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πτωτικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Απριλίου 2022 υποχώρησε κατά 4,5% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, έναντι αύξησης 22,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020. Σε μηνιαία βάση ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, παρουσίασε μείωση 7,5%.

Σε επίπεδο τετραμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2022 παρουσίασε αύξηση 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση τον Απρίλιο συγκριτικά με τον περασμένο Μάρτιο κατέγραψε ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, ενώ ο δείκτης του κλάδου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση.

Από τη σύγκριση των δεικτών του Απριλίου 2022 με τους αντίστοιχους δείκτες του Απριλίου 2021, προκύπτει ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στους κλάδους άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό