27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Κατηγορούμενοι στη δίκη Καραϊβάζ: «Είμαστε βιοπαλαιστές – Δεν έχουμε καμία σχέση»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με τους κατηγορούμενους να απολογούνται σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Αρχικά απολογήθηκε ο πρώτος κατηγορούμενος, 49 ετών σήμερα και ιδιοκτήτης εταιρείας καθαρισμού κτιρίων και κοινοχρήστων. Το λευκό βανάκι της εταιρείας του, ήταν που καταγράφηκε από την Αστυνομία στον Άλιμο την ημέρα της δολοφονίας και την προηγούμενη, τον Απρίλιο του 2021.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ανέφερε: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν έχω καμία σχέση. Από μικρός δουλεύω, κοιτάζω να κάνω τη δουλειά μου. Δεν θυμόμουν τι έκανα εκείνη την ημέρα. Ζήτησα να δω την ατζέντα μου και γράφει μοίρασμα φυλλαδίων. Θυμήθηκα ότι πήγα στον Άλιμο μαζί με τον ανιψιό μου, για φυλλάδια. Δεν θυμάμαι σε ποιους επακριβώς δρόμους πήγαμε εκείνες τις μέρες».

Όσον αφορά το λευκό βαν, ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου ανέφερε: «Δεν το έδινα στον αδερφό μου γιατί είναι σιδεροφάγος. Θα νόμιζε ότι είναι Πόρσε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν τις ημέρες πριν τη σύλληψή του. «Τον Απρίλιο του 2023 ήρθαν στο γραφείο δέκα άτομα, μου είπαν ότι είναι της Οικονομικής Αστυνομίας. Με πήγαν στη ΓΑΔΑ και ρωτούσαν για το βανάκι και το δρομολόγιο που έκανα τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Με ρωτούσαν αν το οδηγούσε ο αδερφός μου. Μου είπαν στην Αστυνομία “πες ότι το οδηγούσε εκείνος”. Επίσης, με ρώτησαν πόσα σπίτια έχω στη Μάνη. Απάντησα ένα. “ Έχεις δύο σπίτια στη Μάνη” μου είπαν».

Ο πρώτος κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης του καταστήματος ολοκλήρωσε την απολογία του στην σημερινή δικάσιμο αρνούμενος όλες τις κατηγορίες.

Η απολογία του δεύτερου

Στη συνέχεια, απολογήθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος, αρνούμενος κι εκείνος ότι έχει εμπλοκή στην υπόθεση. «Είμαστε βιοπαλαιστές, δούλευα μέχρι τις 11 η ώρα το βράδυ. Τον τελευταίο χρόνο δούλευα στη διανομή πετρελαίου. Το διάστημα που μας ενδιαφέρει είχα το 777 και το 879 και το είχα κατασχέσει το τηλέφωνο γιατί είχε κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου με ό,τι έχει συμβεί.

Ακολουθεί ο διάλογος με την πρόεδρο του δικαστηρίου:

Πρ: Για τη συνομιλία για τη τυχόν σχέση σας με το τηλέφωνο 144ΚΑΤ. Δεν έχω σχέση, δεν είμαι εγώ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο να μπει στη δικογραφία.

Πρ: Εφοσον είναι κομμάτι της δικογραφίας, να σας ρωτήσω για τον Κ.Κ.Κατ. Αυτό έπρεπε να το ξέρει η ΕΛΑΣ γιατί έχει εμπλακεί ότι όνομα μου. Με τον Κ. ήμουν φίλος οικογενειακός, κάθε Σάββατο μαζευόμασταν και παίζαμε μπιρίμπα. Είχαμε κάνει και διακοπές μαζί. Αλλά επαγγελματικά δεν είχα ποτέ εμπλοκή μαζί του. Παρείχε προστασία στα μαγαζιά, εγώ θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. Γνωρίζω ότι είχαν μοίρασμα με το Κ. και πως έφυγαν και οι δύο από αυτό το μοίρασμα. Είχαν μαγαζιά και οι δύο για προστασία και ο Μ. ζούσε με αξιοπρεπή άνεση. Μόλις πέθανε ο Μ. τα ανέλαβε ο Κ. όπως και όταν πέθανε ο Κ., το ανέλαβε άλλος.

ΚΑΤ. Εμείς έχουμε συνεργεία καθαρισμού, όταν μοιράζει μια άλλη εταιρεία και περνάμε από εκείνο το σημείο, περνούμε το δικό τους φυλλάδιο και τα τσαλακώνουμε και τα πετάμε. (Αυτό συμβαίνει για λόγους ανταγωνισμού) και πηγαίνουμε και ξανά πηγαίνουμε σημεία . Πήγα στον κ Φ. και τον κ Κ. για να με βοηθήσουν σε αγορά θέρμανση κλπ. Τις δανείζαμε σε έναν εξωτερικό συνεργάτη που έκοβε τιμολόγιο στον Κ. και έκοβε αυτό το τιμολόγιο στο Ζ.

ΚΑΤ. Εγώ με τον αδερφό μου είχαμε κάποιες κοινές δουλειές με τις δύο εταιρείες που έχουμε. Εγώ εκείνον το καρό ή θα ήμουν εκεί για να αντικαταστήσω το αυτοκίνητο ή για να έχω δουλειά.

Εισαγγελέας: Άρα δυο η ώρα πιθανολογούμε πως είστε εκεί;ΚΑΤ. Ή εκεί ή στη νύφη ή στη μάνα μου.

Εισαγγελεας: Μετά ομως -14:58 – φαίνεστε στο Σχιστό και μετά απο 7 λεπτά πάλι στο κερατσίνι (;). Ειναι τοσο κοντά;ΚΑΤ. αν ειμαι με μηχανάκι μπορεί, ναι.

Κατηγορουμενος: Ειχε πει η κ Παυλέα οτι ο Καραιβάζ παρακολουθούνταν παρανόμως απο την ΕΥΠ και οτι τον σκοτωσαν για λογους εθνικής ασφαλείας. Εγώ τι σχέση έχω με την εθνική ασφάλεια;;;;;;;; Ειμαστε αιχμάλωτοι εδώ. Με συλλαμβάνουν μετά από δύο χρονια ,χωρις λογο. Μιλάω στο κινητό μου και ναι, μεν αλλά. Ημουν στο Μαλανδρίνο, στο σχολείο στα μεροκάματα δεν μαλωσα ποτέ. Με πήγαν στα Γρεβενά, μετά στο Κορυδαλλλό. Ο άνθρωπος αυτός με τα τηλέφωνα, λέει δεν τα ξερουμε τα παιδια. Καλύτερα 10 χρονια ως ενοχος παρά 1 μέρα αθώος. Τα παιδια μου δε τα εχω φερει ποτέ στη φυλακή για να μην εντυπωθεί στο υποσυνειδητό τους που είμαι.

Οι απολογίες ολοκληρώθηκαν και η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την εισαγγελική πρόταση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό