23.8 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Κατασχέθηκαν 2,4 εκατ. ευρώ από εταιρείες που απέφευγαν τους δασμούς αντιντάμπινγκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στη Μπολόνια (Ιταλία), η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία (Nucleo di Polizia Economico Finanziaria – Guardia di Finanza) στη Φεράρα εκτέλεσε εντολή δέσμευσης σχεδόν € 2,4 εκατ. από δύο εταιρείες που ασχολούνται με την εισαγωγή ρολών ανοξείδωτου χάλυβα. Οι εταιρείες και οι διαχειριστές τους ερευνώνται για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους μήνες κατά τη διάρκεια ερευνών στη Φεράρα, Βαρέζε, Μιλάνο και Λα Σπέτσια και μέσω υποκλοπών, υπάρχουν υποψίες ότι οι δύο υπό έρευνα εταιρείες δήλωσαν στο τελωνείο της Φεράρα ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των προϊόντων τους για περισσότερο από 110 εισαγωγές. Οι τρεις διαχειριστές φέρεται να πιστοποίησαν ότι ο χάλυβας προερχόταν από τη Νότια Κορέα όταν, στην πραγματικότητα, το προϊόν ήταν κινεζικής προέλευσης. Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες επωφελήθηκαν από τελωνειακούς δασμούς σε εμπορεύματα από τη Νότια Κορέα, αποφεύγοντας σχεδόν 2,4 εκατομμύρια ευρώ (2.394.869,75 ευρώ) σε πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς που θεσπίστηκαν από τον κανονισμό αντιντάμπινγκ της ΕΕ του 2019.

Ο ανακριτής του δικαστηρίου της Ferrara, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, διέταξε την προληπτική κατάσχεση σχεδόν 2,4 εκατομμυρίων ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών, καθώς και ορισμένων χαλύβδινων ρόλων που κατασχέθηκαν σε προηγούμενες έρευνες.

Όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα τεκμαίρεται ότι είναι αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή τους στα αρμόδια ιταλικά δικαστήρια.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) είναι η ανεξάρτητη δημόσια εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό