29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Κατασχέθηκαν 13 πολυτελή αυτοκίνητα λόγω φοροδιαφυγής

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια κοινή, διεθνώς οργανωμένη δράση, φορολογικοί ερευνητές πραγματοποίησαν επιδρομές στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία, με στόχο υπόπτους για τεράστια φοροδιαφυγή και οι οποίοι ενδέχεται να έχουν σχέσεις με τη Μαφία.
Στόχος ήταν ύποπτοι που είχαν σχέση με τη μαφιόζικη οργάνωση Ndrangheta και κατηγορούνται για τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και φορολογική απάτη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι ύποπτοι φέρονται να έχουν πουλήσει πολυτελή αυτοκίνητα αρκετές φορές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τους έχει επιστραφεί ο ΦΠΑ που υποτίθεται ότι είχαν καταβάλει.
Στη Γερμανία, οι επιδρομές επικεντρώθηκαν στη Βαυαρία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Ίνγκολσταντ. Το αρχηγείο της αστυνομίας της Βαυαρίας επιβεβαίωσε τις έρευνες στο κρατίδιο και εκτός από την αστυνομική διεύθυνση της βόρειας Άνω Βαυαρίας, στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχε το γραφείο φορολογικών ερευνών του Άουγκσμπουργκ και το κέντρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας EPPO στο Μόναχο.

Στη Βαυαρία, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 17 διαμερίσματα και εμπορικούς χώρους. Ανάλογες επιδρομές έγιναν σε άλλα 29 σημεία στην Ιταλία και τη Βουλγαρία. Συνελήφθησαν 10 άτομα, 4 στη Γερμανία, 5 στην Ιταλία και 1 στη Βουλγαρία, ενώ κατασχέθηκαν 13 πολυτελή αυτοκίνητα, περιουσιακά στοιχεία και “εκτεταμένα αποδεικτικά στοιχεία”, με το συνολικό ποσό των κατασχεμένων στοιχείων να εκτιμάται στα 13 εκατ. ευρώ.
Αρκετοί από τους υπόπτους φέρονται είναι μέλη ή να διατηρούν σχέσεις με την Ndrangheta -την ιταλική οργάνωση της μαφίας, που έχει έδρα στην Καλαβρία ποθ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα εγκληματικά συνδικάτα στην Ευρώπη. Εκτιμάται ότι η Ndrangheta διαχειρίζεται κάθε χρόνο δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό