Home Auto • Moto Κατασκοπευτικό ντεμπούτο για την σκληροπυρηνική Toyota Supra!

Κατασκοπευτικό ντεμπούτο για την σκληροπυρηνική Toyota Supra!

Ειδήσεις Ελλάδα

Από το 2020 οπότε και παρουσιάστηκε η νέα γενιά της εμβληματικής Toyota Supra, η οικογένεια του μοντέλου έχει μεγαλώσει σημαντικά με την προσθήκη τόσο της έκδοσης με το μηχανικό, 6-τάχυτο κιβώτιο όσο και αυτής με τον δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα – αμφότερες πιο αργές από την standard έκδοση με τον τρίλιτρο, 6-κύλινδρο βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων αλλά ταυτόχρονα, αμφότερες προσφέρουν κάτι διαφορετικό από την standard έκδοση. Από το 2020 όμως, ακούγονται και φήμες για μία ακόμα ισχυρότερη, ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή και όπως όλα δείχνουν, αυτή έχει αρχίσει να δοκιμάζεται ώστε να λανσαριστεί στο προσεχές μέλλον.
Φυσικά η Toyota δεν αποκαλύπτει τίποτα ακόμα σχετικά με την κορυφαία έκδοση του sports car της αλλά οι φωτογραφίες ήδη δείχνουν ένα ανανεωμένο αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει χαμηλότερο splitter και νέα πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα καθώς και μία μικρή αλλά λειτουργική αεροτομή στο πίσω μέρος. Ξεχωρίζουμε επίσης τις νέες ζάντες ελαφρού κράματος που “ντύνονται” με ελαστικά της Michelin και φιλοξενούν ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με μεγαλύτερους, διάτρητους δίσκους και μεγαλύτερες δαγκάνες. Το υπόλοιπο αμάξωμα φαίνεται πως δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές, τουλάχιστον όχι μέχρι αυτό το χρονικό σημείο, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι οι περισσότερες αναβαθμίσεις κρύβονται κάτω από την επιφάνεια.

Δεν μιλάμε μόνο για την πιο σκληρή ανάρτηση, τις ενισχύσεις στο πλαίσιο και τις νέες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης και τα ηλεκτρονικά συστήματα της Supra αλλά για αυτό που περιμένουν όλοι: ένα δυνατότερο κινητήρα. Ενώ κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες που έλεγαν ότι η Supra GRMN θα εξοπλιστεί με την κορυφαία εκδοχή του 3-λιτρου, εξακύλινδρου βενζινοκινητήρα της BMW M4 CSL, αυτό μάλλον δεν ισχύει και η καυτή Supra θα κάνει χρήση κάποιας άλλης έκδοσης του κινητήρα. Αυτή θα προσφέρει σίγουρα αυξημένη ιπποδύναμη αλλά δεν ξέρουμε αν το τελικό νούμερο είναι στην περιοχή των 450 ίππων ή αν θα πλησιάζει περισσότερο τους 500. Σίγουρα όμως θα κάνει την Supra GRMN ταχύτερη οπότε σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αλλαγές που θα γίνουν στην κορυφαία έκδοση του ιαπωνικού sports car, θα μιλάμε σίγουρα για μία ολοκληρωμένη αναβάθμιση. Τώρα απλά περιμένουμε από την Toyota…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version