32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Καταιγίδα κεφαλαίων υπέρ Τραμπ μετά την καταδίκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ρεκόρ συγκέντρωσης κεφαλαίων κατέγραψε η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών μετά την καταδίκη του για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς.

Μέσα σε λίγες ώρες, η εκστρατεία του Τραμπ συγκέντρωσε 34,8 εκατ. δολάρια από δωρεές, σύμφωνα με τους Financial Times, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να δείχνει ικανός να κεφαλαιοποιήσει τις δικαστικές του περιπέτειες προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εκλογή του.

Σε δηλώσεις του και αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι «τα καλά νέα είναι πως συγκεντρώθηκαν μέσω μικρών δωρεών 39 εκατ. δολάρια σε 10 ώρες» προσθέτοντας ότι θα ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Trump campaign claims fundraising windfall in wake of guilty verdict https://t.co/GoahLnEB1k

— Financial Times (@FT) May 31, 2024

«Στημένη η δίκη, διεφθαρμένοι οι δικαστές»

Στις δηλώσεις του, ο Τραμπ επιτέθηκε προσωπικά και με δριμύτητα εναντίον των εισαγγελέων της Νέας Υόρκης και του δικαστή που προήδρευσε στην υπόθεσή του, «θρήνησε» για το άδικο της καταδίκης του αμφισβήτησε την αξιοπιστία και τις καταθέσεις ορισμένων από τους μάρτυρες.

«Πρόκειται για μία περίπτωση (σσ: η καταδίκη του) που σημαίνει ότι εφόσον μπορούν να το κάνουν αυτό σε μένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Τραμπ χαρακτηρίζοντας «στημένη τη δίκη» και «διεφθαρμένο» τον δικαστή.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η πλευρά του θα ασκήσει έφεση: «Θα ασκήσουμε έφεση σε αυτή την απάτη». Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο φυλάκισής του, λέγοντας: «Κανονικά θα έλεγα ‘αυτός είναι γέρος’, αλλά δεν νιώθω 77», είπε.

Εμπρηστικός Τραμπ με επίθεση κατά πάντων: Στημένη η δίκη, διεφθαρμένοι οι δικαστές

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό