24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Καταγγελία Παπανικολάου στο Attica TV για χρήση επικίνδυνων χημικών στην πορεία των εκπαιδευτικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Παναγιώτης Παπανικολάου στον αέρα του Attica TV και στην εκπομπή Restart. Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κατήγγειλε ότι στη διάρκεια της συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας, η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη πολύ επικίνδυνων χημικών, αγνώστου σύστασης. 

Όπως είπε ο Παναγιώτης Παπανικολάου: «Πριν από λίγο με πήρε φίλος εκπαιδευτικός και με ενημέρωσε ότι εκτοξεύθηκε από την αστυνομία κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας. Δεν ήταν τα συνήθη δακρυγόνα. Ήταν ένα άσπρο υγρό -όχι αυτό το νεφέλωμα, το αέριο του δακρυγόνου. Ένα άσπρο καυστικό υγρό, το οποίο δημιουργεί επί πάρα πολλές ώρες ενοχλήματα, καύσους στο δέρμα, τα οποία δεν υποχωρούν με επανειλημμένα λουτρά και με διάφορα τέτοια μέτρα».

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ συμπλήρωσε: «Απαιτώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και από τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, να απαντήσουν αμέσως για τη χημική σύσταση αυτού του υγρού που άρχισε να χρησιμοποιεί η ελληνική αστυνομία ενάντια στους διαδηλωτές. Κάποιοι από αυτούς είναι ήδη σε τμήματα επειγόντων περιστατικών. Απαιτώ να διευκρινιστεί αμέσως η σύσταση αυτού του υγρού και ποιος δίνει την εντολή να χρησιμοποιείται τέτοιο υγρό ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, όπως μπορεί να είναι αύριο οι υγειονομικοί, όπως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε πολίτης. Ποιος παίρνει την ευθύνη για τυχόν βλάβες στην υγεία τους. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό