24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία εκβίασης Συντηρητικών βουλευτών από την κυβέρνηση Τζόνσον

Ειδήσεις Ελλάδα

Βουλευτής των Τόρις υποστηρίζει ότι εκφοβίζονται για να μην υποστηρίξουν διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Βρετανίας, των Τόρις, Ουίλιαμ Ραγκ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα «εκβιασμού» άλλων βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος του Μπόρις Τζόνσον με την χρησιμοποίηση του εκφοβισμού και στόχο να εγκαταλείψουν το αίτημα για την εκκίνηση διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης (ή μομφής) προς το πρόσωπο του βρετανού πρωθυπουργού.

«Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου έχουν αντιμετωπίσει πιέσεις και εκφοβισμό από μέλη της κυβέρνησης λόγω της εκπεφρασμένης ή πιθανολογούμενης επιθυμίας τους για την διενέργεια ψηφοφορίας έκφρασης εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Ουίλιαμ Ραγκ σήμερα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων της βρετανικής βουλής.

«Επιπλέον, οι πληροφορίες που γνωρίζω φαίνεται ότι παραπέμπουν σε εκβιασμό. Για τον λόγο αυτόν, η συμβουλή μου προς τους συναδέλφους θα ήταν να αναφέρουν αυτά τα θέματα στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων και τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας», είπε. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει δει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς περί εκβιασμού ή εκφοβισμού από την πλευρά του προσωπικού του, ύστερα από τους ισχυρισμούς βουλευτή που ζήτησε την παραίτησή του.

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς του βουλευτή Ουίλιαμ Ραγκ, ο Τζόνσον δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Δεν έχω δει στοιχεία, δεν έχω ακούσει στοιχεία που να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς». Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός καταδικάζει κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για τους ισχυρισμούς που κυκλοφόρησαν, αλλά ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός «καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης», απάντησε: «Ναι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό