17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατέθεσε η Ξένη Δημητρίου στη δίκη Παπαγγελόπουλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξενης Δημητρίου η οποία ήταν εκείνη που είχε δώσει την εντολή για να διερευνηθεί η υπόθεση της Novartis συνεχίστηκε η δίκη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη στο ειδικό δικαστήριο.

Η κυρία Δημητρίου κατέθεσε ότι το Δεκέμβριο του 2016 ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής της διαβίβασε δημοσιεύματα για την υπόθεση της novartis. Όπως είπε δύο ημέρες μετά  διαβίβασε τα δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής τότε την Ελένη Ράικου.

«Από το πρώτο δημοσίευμα στις 5 Δεκεμβρίου 2016, υπάρχει αναφορά σε ανθρώπους που κατείχαν κυβερνητικές ή διοικητικές θέσεις. Είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με την κυρία Ράικου. Σχεδόν αμέσως η κυρία Ράικου, στις 19 Δεκεμβρίου, είχε συντάξει το αίτημα δικαστικής συνδρομής, μέσα σε τρεις ημέρες. Σε αυτό το αίτημα ζητάει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Από την πρώτη στιγμή σε όλα τα δημοσιεύματα γίνεται νύξη για πολιτικά πρόσωπα. Είναι πάρα πολλά τα δημοσιεύματα, εγώ της έστειλα κάποια ενδεικτικά» ανέφερε η κυρία Δημητρίου, προσθέτοντας: «όταν βοά ο τύπος για πολιτικά πρόσωπα, έχουν αναφερθεί Πρωθυπουργοί, έχει γραφτεί το όνομα Σαμαρά, μπορεί δικαιολογημένα να την πήρε τηλέφωνο και να της είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος «έχεις πολιτικά πρόσωπα»;».

Η κυρία Δημητρίου κατέθεσε ότι αιφνιδιάστηκε όταν έμαθε για την παραίτηση της Ελένης Ράικου διότι είχαν συναντηθεί δύο μέρες πριν και δεν της είπε ότι δεχόταν πιέσεις ή ότι την προβλημάτιζε κάτι άλλο.

Πρόεδρος: Τι καταλαβαίνετε;

Μάρτυρας: Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Δεν καταλαβαίνω γιατί  δεν μου έχει μιλήσει. Δεν ταιριάζει το  δημοσίευμα με την αναφορά της.

Πρόεδρος: Πήγε το μυαλό σας στον Παπαγγελόπουλο;

Μάρτυρας: Ούτε στο ελάχιστο.Εγώ θα υποστήριζα την παραμονή της στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Δεν μου είχε περάσει από μυαλό ότι θα αντικατασταθεί διότι έτρεχαν σοβαρές υποθέσεις και δεν μου είχε δώσει δικαίωμα ότι δεν ήταν ικανή.Και οι επίκουροι ήταν ικανοί. Πολύ καλά παιδιά.

Πρόεδρος: Ποιος θα ήθελε να την οδηγήσει στην έξοδο;

Μάρτυρας: Κανένας. Μόνη της οδηγήθηκε. Δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να την πάρω να την ρωτήσω. Εκείνη έπρεπε να με πάρει τηλέφωνο και μου εξηγήσει. Αυτό απαιτεί η δεοντολογία.

Πρόεδρος: Πώς δημοσιεύτηκε αυτή η αναφορά αφού είχε τελειώσει το θέμα;

Μάρτυρας: Είχε τελειώσει. Είχε διευθετηθεί το θέμα.

Πρόεδρος: Η παραίτηση δεν είχε σχέση με δημοσίευμα; Τι λέτε;

Μάρτυρας: Τότε, μου ήταν ανεξήγητη. Όταν όμως μου ήρθε αναφορά με καταθέσεις σε κοινό λογαριασμό εκείνης και συζύγου της, έδωσα εντολή, να επιληφθεί αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Εκείνος το χρέωσε να γίνει έρευνα.

Η κυρία Δημητρίου  θα συνεχίσει την κατάθεση της αύριο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό