24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κατά της μετανάστευσης στρέφονται οι πολίτες

Ειδήσεις Ελλάδα

 Την μεταστροφή της γερμανικής κοινωνίας στα θέματα μετανάστευσης, αναδεικνύει η  έρευνα του Ινστιτούτου Infratest-dimap για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Το 77% θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται «θεμελιωδώς διαφορετική» πολιτική ασύλου και μετανάστευσης, προκειμένου να φθάνουν στην Γερμανία λιγότεροι μετανάστες, ενώ το 73% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μόνιμων ελέγχων στα σύνορα και το 72% συμφωνεί να διευρυνθούν οι εξουσίες των αρχών ασφαλείας και να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε ηλεκτρονικές επικοινωνίες υπόπτων.

Από τους ψηφοφόρους των κομμάτων, οι υποστηρικτές της AfD ζητούν αλλαγή της πολιτικής μετανάστευσης σε ποσοστό 97%, οι υποστηρικτές της BSW κατά 91% και εκείνοι που ψήφισαν κόμμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) σε ποσοστό 86%. Την άποψη ενστερνίζεται το 65% των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και το 48% των υποστηρικτών των Πρασίνων.

Το σημαντικότερο πρόβλημα

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το θέμα της μετανάστευσης είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για το 48% των ερωτηθέντων, ποσοστό κατά 22% αυξημένο από την αντίστοιχη μέτρηση του περασμένου Απριλίου. Ακολουθούν με 20% η οικονομία και με 12% οι ανισότητες και η κλιματική αλλαγή.

Στο ερώτημα «αισθάνεστε ασφαλείς στην Γερμανία;», καταφατικά απαντά το 91% των ψηφοφόρων των Πρασίνων, το 72% των ψηφοφόρων του SPD, αλλά μόνο το 39% όσων ψηφίζουν BSW και το 18% των υποστηρικτών της AfD.

Στην πρόθεση ψήφου, CDU/CSU εξακολουθούν να προηγούνται καθαρά, με 33% (+1), με την AfD στην δεύτερη θέση με 17% (+1). Ακολουθούν το SPD με 15% χωρίς μεταβολή, οι Πράσινοι με 11% (-1), η BSW με 8% (-1) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4% (-1).

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό