20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κατάταξη UEFA: Οριστικά στην 15η θέση η Ελλάδα – Πόσες ομάδες βγαίνουν στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Οριστικά στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA τερμάτισε η Ελλάδα, παρά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Μαρσέιγ, καθώς εκτός συνέχειας έμειναν και οι Σλάβια Πράγας και Μπόντο/Γκλιμτ.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στην Μαρσέιγ, αφού στη ρεβάνς της Τούμπας, οι Φωκαείς ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη 1-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη τους 2-1 στο πρώτο ματς στο «Βελοντρόμ» πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa Conference League.

Ωστόσο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπόρεσε να κάνει τη «δουλειά» για την Ελλάδα, καθώς η πορεία του στη νεοσύστατη διοργάνωση, αλλά και αυτή του Ολυμπιακού στο Europa League, έφεραν την χώρα μας στην 15η θέση, στην οποία και τερματίζει τη φετινή σεζόν.

Ο λόγος έχει να κάνει με τον αποκλεισμό της Σλάβιας Πράγας από την Φέγενορντ, καθώς η Τσεχία που μας «ακολουθούσε» κατά πόδας, έμεινε χωρίς εκπροσώπηση και έμεινε στην 16η θέση και στην επόμενη τερμάτισε η Νορβηγία, μετά τον αποκλεισμό της Μπόντο/Γκλιμτ από την Ρόμα.

Πως μεταφράζεται η 15η θέση για την Ελλάδα

Η εξαιρετική πορεία του ΠΑΟΚ και η άνοδος της Ελλάδας στη 15η θέση φέρνει αλλαγές και στα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τις ομάδες της χώρας μας από την σεζόν 2023-’24. Συγκεκριμένα, από εκείνη τη σεζόν την έξοδο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα θα παίρνουν πέντε ομάδες, με σημαντικότερες αλλαγές την έξοδο του δεύτερου της βαθμολογίας στα προκριματικά του Champions League.

Τόσο ο Πρωταθλητής της επόμενης σεζόν στη Super League, όσο και ο δεύτερος της βαθμολογίας θα ξεκινούν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο πρώτος θα πάρει μέρος στο μονοπάτι των πρωταθλητών και ο δεύτερος σ’ αυτό των μη πρωταθλητών.

Παράλληλα, η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση και στα προκριματικά του Europa League, με τον Κυπελλούχο να εκκινεί από τον γ’ γύρο, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας θα ξεκινούν από τον δεύτερο προκριματικό του Europa Conference League.

Συνοπτικά, η κατάταξη της UEFA:

– 13 Βέλγιο 30.600 (0/5)- 14 Ελβετία 29.675 (0/4)- 15 Ελλάδα 28.200 (0/4)- 16 Τσεχία 27.800 (0/4)- 17 Νορβηγία 27.250 (0/4)- 18 Δανία 27.175 (0/5)- 19 Κροατία 27.150 (0/4)- 20 Τουρκία 27.100 (0/5)

Τι σημαίνουν οι θέσεις για τη σεζόν 2023-’24:

11η και 12η θέσηΟ πρωταθλητής στα playoffs του Champions LeagueΟ δευτεραθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions LeagueΟ Κυπελλούχος στα playoffs του Europa LeagueΟ τρίτος στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference LeagueΟ τέταρτος στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League

13η και 14η θέσηΟ πρωταθλητής στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions LeagueΟ δευτεραθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions LeagueΟ Κυπελλούχος στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa LeagueO τρίτος και ο τέταρτος στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League

15η θέσηΟ πρωταθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions LeagueΟ δευτεραθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions LeagueΟ Κυπελλούχος στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa LeagueΟ τρίτος και ο τέταρτος στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League

16η και 17η θέσηΟ πρωταθλητής στον β’ προκριματικό γύρο του Champions LeagueΟ δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League*Τέσσερις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και καμία στο Europa League.

18η μέχρι 28η θέσηΟ πρωταθλητής στον α’ προκριματικό γύρο του Champions LeagueΟ δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League*Τέσσερις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και καμία στο Europa League.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό