21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατάρριψη drone του Λιβάνου που εισήλθε στον εναέριο χώρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπήκε στον εναέριο χώρο του Ισραήλ από τον Λίβανο, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

«Πριν από λίγο, στρατιώτες των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) εντόπισαν και κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που πέρασε από το έδαφος του Λιβάνου στο έδαφος του Ισραήλ, κοντά στην πόλη Ζαρίτ» αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε ποιος ευθύνεται για αυτήν την παραβίαση του εναέριου χώρου του Ισραήλ, έδωσε όμως στη δημοσιότητα μια φωτογραφία ενός UAV, πεσμένου σε αγκαθωτούς θάμνους. «Οι IDF θα συνεχίσουν να παρεμποδίζουν τις προσπάθειες παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας του Ισραήλ», πρόσθεσε ο στρατός.

Τον περασμένο μήνα το Ισραήλ κατηγόρησε τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ για μια επίθεση με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου και από την οποία τραυματίστηκε ένας οδηγός αυτοκινήτου. Παλαιότερα ανέφερε ότι κατέρριψε drones που ανήκαν σε αυτήν την οργάνωση.

Το Ιράν και η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, πολέμησαν μεταξύ τους το 2006 και έκτοτε έχουν ανταλλάξει πυρά αρκετές φορές, αποφεύγοντας όμως μια σύγκρουση ευρείας κλίμακας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό