26.5 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

«Κατάληψη στη Ράφα είναι η απάντηση στο ΔΠΔ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Εντολή για έκτακτη σύσκεψη έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός  Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που διέταξε τη χώρα του να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

Στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στις 17:00 αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός  Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ, ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης Τζατσί Χανέγκμπι, ο στρατιωτικός γραμματέας Ρομάν Γκόφμαν και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γκάλι Μπεχάρβε-Μιάρα.

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα την επίθεση στη Ράφα

Η απόφαση ήρθε αφότου το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ) αποφάνθηκε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επίθεση και άλλες ενέργειες στη Ράφα, στη νότια Γάζα, επικαλούμενο τον «άμεσο κίνδυνο» για τον παλαιστινιακό λαό.

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα την επίθεση στη Ράφα

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Itamar Ben Gvir, απάντησε πως «Η άσχετη εντολή του αντισημιτικού δικαστηρίου της Χάγης πρέπει να έχει μόνο μία απάντηση: την κατάληψη της Ράφα, την αύξηση της στρατιωτικής πίεσης και την πλήρη καταστροφή της Χαμάς – μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης νίκη στον πόλεμο».

Με πληροφορίες από ynet, BBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό