18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κατάθεση Κοντονή για Novartis | ΣΚΑΪ

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ιωάννας Μάνδρου

Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου καταθέτει σήμερα, για πρώτη φορά, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Σταύρος Κοντονής ο οποίος διετέλεσε υπουργός για μεγάλο διάστημα μαζί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που υπήρξε αναπληρωτής του.

Ο Σταύρος Κοντονής, που δεν ανήκει πια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επί των ημερών του οποίου βρέθηκε σε εξέλιξη η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την Novartis, αναμένεται να καταθέσει χρήσιμα για τις δικαστικές αρχές στοιχεία τόσο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που είναι το κεντρικό πρόσωπο που παραπέμφθηκε με απόφαση της Βουλής για σειρά αδικημάτων, όσο και γενικότερα για τους χειρισμούς των δικαστικών αρχών για την υπόθεση που σχετίζεται με την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών προσώπων.

Η κατάθεση Κοντονή που αναμένεται με ενδιαφέρον πρόκειται να διαρκέσει αρκετές ώρες καθώς εξετάζεται το πρώτον από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis και το σκάνδαλο της εμπλοκής σε αυτή των δέκα πολιτικών.

Κοντονής: Υπαρκτό το σκάνδαλο – Συντελέστηκε κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Κοντόνης σε δήλωσή του επισήμανε ότι το σκάνδαλο  της Novartis είναι υπαρκτό, αλλά  συντελέστηκε   κατά την διακυβέρνηση  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικότερα, προσερχόμενος στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Κοντονής, δήλωσε:

«Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο   Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη. 

Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο  δικαστικής έρευνας. 

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις.

Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό