32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Καστρίτης: «Να σταματήσουμε να αδικούμε τους εαυτούς μας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιάννης Καστρίτης έκρινε ότι ο Άρης δεν άξιζε να νικήσει τον Προμηθέα με την εμφάνισή του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κυρίως ότι η ομάδα του δεν είναι… άδεια με κύριο επιχείρημα την προσπάθεια για ανατροπή στην τελευταία περίοδο.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Καστρίτης εκτίμησε αρχικά ότι οι παίκτες του ήταν διστακτικοί στο παιχνίδι. «Δεν αξίζαμε να νικήσουμε παρότι στο τέλος επιστρέψαμε στο παιχνίδι και φάνηκε ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι. Σε καμία περίπτωση δεν το αξίζαμε καθώς γι’ ακόμη μια φορά για περίπου τρία δεκάλεπτα δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αυτό έχει να κάνει με την ενέργεια και την ένταση που είχαμε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ήμασταν διστακτικοί απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα στην περιφέρεια όπως ο Προμηθέας κι αυτό θα το πληρώσεις. Το μόνο που μας έδειξε το κλείσιμο του αγώνα είναι πόσο άσχημα πρέπει να αισθανόμαστε που αδικούμε τους εαυτούς μας και θεωρώ ότι από εδώ και πέρα δεν θα επιτρέψει κανείς στον εαυτό του αλλά και σε ομαδικό επίπεδο να ξαναγίνει. Φτάσαμε εξάλλου στον Δεκέμβρη. Πρέπει όλοι να είμαστε στην ίδια σελίδα, να είμαστε γιατί όταν συμβαίνει αυτό μπορούμε να κάνουμε θαύματα».

Ο Γιάννης Καστρίτης απέρριψε κατηγορηματικά κάθε δικαιολογία περί επηρεασμού από τους ευρωπαϊκούς αγώνες. «Μπορούμε να βρούμε ένα σωρό δικαιολογίες αλλά δεν μας ενδιαφέρουν οι δικαιολογίες. Η ομάδα δεν άδειασε γιατί μια άδεια ομάδα δεν επιστρέφει από διαφορά είκοσι πόντων. Για πολλοστή φορά φαινόμαστε άδειοι αλλά κάνουμε come back στο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει. Δεν ρίχνω ευθύνες αλλά πρέπει να σταματήσουμε να αδικούμε τους εαυτούς μας. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια σε Ελλάδα και Ευρώπη κι αν θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο πράγμα θα πρέπει να έχουμε συνέπεια. Ξέρω ότι όλοι τους είναι μεγάλοι μαθητές. Αυτό που λέω δεν έχει να κάνει με τις απαιτήσεις των άλλων αλλά με τη δική τους δουλειά και είναι κρίμα να μην παίρνουμε νίκες επειδή χάνουμε δεκάλεπτα», είπε και συμπλήρωσε τόσο για την προσέγγιση των αγώνων όσο και για τη συνέπεια στη διάρκεια αυτών.

«Παίζει σημαντικό ρόλο το πώς μπαίνουμε και προσεγγίζουμε έναν αγώνα. Έχει σημασία το τι σκεφτόμαστε όλοι μας. Εάν από τώρα δεν κάνει ο καθένας τη σωστή αποκατάσταση σε κορμί και μυαλό με διαχείριση αποτελέσματος και ατομικής εμφάνισης με σκοπό το σωστό focus στο επόμενο παιχνίδι, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ετοιμότητας στο επόμενο παιχνίδι. Είμαστε νέοι και άπειροι επί της διαδικασίας διαχείρισης διαδοχικών αγώνων και εμφανίσεων αλλά απαιτείται πιο ακριβής προσέγγιση της κόπωσης, της χαρά ή της λύπης, της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Να μείνουμε όλοι μαζί κι ας θυμώσουμε και λίγο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό