26.1 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Κασσελάκης: Στον Τσίπρα ο μουτζούρης για την Αυγή – Έρχεται «θύελλα» στα κομματικά όργανα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ρελάνς επιχείρησε να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την εντεινόμενη πίεση από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του ζητούσαν επιτακτικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την μακροσκελή ανάρτηση του, τις παραιτήσεις των τριών από τα όργανα, τις απολύσεις από την ΚΟ και την αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής να συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα.

Μετά την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 6 και 7 Ιουλίου, έπειτα από αρκετούς μήνες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συγκαλέσει στις 4 Ιουλίου την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ένα όργανο που είχε περάσει στη ναφθαλίνη μετά τις επεισοδιακές συνεδριάσεις του με κορυφαία αυτή με το ερωτηματολόγιο.

Στην Κουμουνδούρου έφτασαν πληροφορίες πως εκτός από την πρωτοβουλία των Καραμέρου-Μαμουλάκη και Κεδίκογλου που ζήτησαν την σύγκλιση της ΚΟ, κυκλοφορούσε ήδη κείμενο μεταξύ βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούσαν υπογραφές για τη σύγκλιση των κομματικών οργάνων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να «ηρεμήσει» τα πνεύματα ορίζοντας τις συνεδριάσεις των δυο κορυφαίων κομματικών οργάνων με την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο φρόντισε από τη Νέα Υόρκη να στείλει νέα μηνύματα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Είπα – ξείπα για το «μαύρο χρήμα»

Αρχικά κάτι που φάνηκε και στην τελευταία του ανάρτηση, έριξε τους τόνους σε σχέση με το «μαύρο χρήμα» στρέφοντας τα πυρά του στη ΝΔ. Είπε μιλώντας σε ομογενειακό ραδιόφωνο πως και προεκλογικά μιλούσε για το μαύρο χρήμα σημειώνοντας πως «το χρέος της ΝΔ κάθε χρόνο αυξάνεται κατά 30 περίπου εκατομμύρια με τους τόκους.

«Να γίνει έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι σε αυτό, ο Πρόεδρος της ΝΔ τι λέει γι’ αυτό; Δεν θέλει, φοβάται την Deloitte να έρθει στο κόμμα να ανοίξει τα χαρτιά; Να κοιτάξει εμβάσματα, δαπάνες και πως γίνονται τα πάντα; Γιατί δεν δικαιούται ο Έλληνας πολίτης να ξέρει;».

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι υπαινιγμοί του Στέφανου Κασσελάκη για το μαύρο χρήμα και τη δήλωση Αποστολάκη ότι αυτό υπάρχει σε όλα τα κόμματα, η Κουμουνδούρου υποστήριξε πως οι αναφορές αυτές δεν αφορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ίδιο έκανε και ο ναύαρχος σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή.

«Είπα τίποτα ψέματα; Εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει. Δεν υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα που να μην, κάποιος, να το ενισχύει…Εγώ λέω φαντάζομαι δεν είπα ούτε το ξέρω ούτε τα έχω διαχειριστεί, λέω για τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά. Αφού δε χρωστάει, δεν κάνει, δεν υπάρχει θέμα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ενώ και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε υπαινιγμούς για το εσωτερικό του κόμματος, ούτε υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν “μαύρα” στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι λειτουργούσε με βάση “μαύρα” ή μαύρες σακούλες. Αναφερόταν γενικώς σε όσα γνωρίζουμε ότι τεκταίνονται στο πολιτικό σύστημα διαχρονικά».

«Είχε αποφασίσει ο… προκάτοχός μου για την Αυγή»

Το κλίμα ήταν βαρύ στην Κουμουνδούρου καθώς το τηλεφωνικό κέντρο είχε σπάσει για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της Αυγής. Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για ένα ζήτημα που τον βαραίνει εδώ και μήνες λέγοντας πως με την κρατική επιχορήγηση στα 4 πια εκατομμύρια ευρώ από 8 που ήταν στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και με τα κομματικά μέσα να κοστίζουν 3,5 εκατομμύρια «δυστυχώς έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που δεν μας δίνει πολλές επιλογές».

Μάλιστα άφησε αιχμές για όσους αντιδρούν λέγοντας πως «η απόφαση για να κλείσει το ημερήσιο φύλλο είχε παρθεί από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν την εκλογή μου ως Πρόεδρος. Απλά ο προκάτοχος μου δεν την εφάρμοσε αυτήν την απόφαση».

Ανακοίνωσε μάλιστα πως θα δωρίσει ο ίδιος στο κόμμα 20.000 ευρώ που είναι το μάξιμουμ που του επιτρέπει ο νόμος και κάλεσε όσους συμμετέχουν στα όργανα και τους βουλευτές να προσφέρουν και εκείνοι ότι μπορούν για να αντιμετωπιστεί η τραγική οικονομική κατάσταση του κόμματος.

Όσον αφορά τους τρεις που αποχώρησαν από τα όργανα (Τεμπονέρας-Κοτσακάς-Τσιόκας), κράτησε χαμηλούς τόνους.

«Για όσους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε όργανα, προφανώς δεν μπορώ να αναγκάσω κάποιον να παραμείνει. Εύχομαι να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματος μας με τις ιδέες τους» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Όλες οι ιδέες, οι απόψεις, οι γνώσεις είναι χρήσιμες και τις εκτιμούμε. Από κει και πέρα αυτό που είχα πει στο συνέδριο του Φεβρουαρίου και στην πλατφόρμα εκλογής μου στην Προεδρία του κόμματος ήταν ακριβώς για μια ριζική ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ δομικά και οργανικά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό