22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κασσελάκης: Πήρε τις αποφάσεις του και ψάχνει «ρεβάνς» – Τον «κυνηγάει» ο Τσίπρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο δεν παρατά τα όπλα στην πολιτική αρένα αλλά είναι αποφασισμένος να βγει ξανά στο προσκήνιο και να κάνει τη δική του αντεπίθεση.

Όπως έγραψε το flash.gr, έθεσε σε συναγερμό τον κομματικό του μηχανισμό χωρίς να ξεκαθαρίζει στους συνεργάτες του εάν η κίνησή του θα είναι εντός ΣΥΡΙΖΑ ή εάν θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης άρχισε τις τηλεδιασκέψεις (με zoom) από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται και καταστρώνει τα επόμενα βήματά του. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή εάν θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Πάντως, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η Έλενα Ακρίτα δεν συμφωνεί με την προοπτική της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Action 24. 

Υπάρχει βέβαια μια φήμη που θέλει τον έκπτωτο πρόεδρο να είχε παραγγείλει δημοσκόπηση με βασικό ερώτημα πώς θα αντιμετώπιζαν οι ψηφοφόροι το ενδεχόμενο να προχωρούσε με ένα δικό του νέο κόμμα.

Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της GPO που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 17,9% και ακολουθούν: Παύλος Πολάκης 7,4%, Όλγα Γεροβασίλη 4,7%, Νικόλας Φαραντούρης 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος 1,2%.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που έχει αφήσει σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση του στον εσωκομματικό πόλεμο που δέχεται ο ίδιος, βλέπει τώρα τον πρώην πρωθυπουργό να έχει ουσιαστικά το «πάνω χέρι» στο κόμμα, αν και δεν έχει πει το παραμικρό εδώ και μήνες. 

Υπέρ Κασσελάκη μια από τις μεγαλύτερες κομματικές οργανώσεις

Πάντως, μία από τις μεγαλύτερες κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η νομαρχιακή Α’ Αθήνας, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη και εκφράζει τη σφοδρή αντίθεσή της με την πρόσφατη απόφαση της Κεντρική Επιτροπής. 

Σε συνεδρίασή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας, αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία (21 υπέρ, 3 αποχές, 7 απόντες) ένα ψήφισμα υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη και κατά της απόφασης της ΚΕ.

Η πρώτη κομματική οργάνωση που εκδίδει ανακοίνωση μετά το alert του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέρει:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Αθήνας εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία (21 υπέρ, 3 αποχές, 7 απόντες) το παρακάτω ψήφισμα:

Στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 6ης Ιουλίου 2024 που πραγματοποιήθηκε μετά τις ευρωεκλογές αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες έδωσαν εντολή για δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη βουλή, ενάντια στις αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη», και ότι «Ο επόμενος, μεγάλος σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελεί το Καταστατικό Συνέδριο του Οκτωβρίου, ώστε το Κόμμα να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες κοινωνικές συνθήκες, ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή νέων οργάνων. Ένα συνέδριο βασισμένο στη συλλογικότητα, τη δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων, την κοινή έγνοια για την ανασυγκρότηση και την ανασύνταξη των δυνάμεών μας, και όχι σε άλλη μια περίοδο εσωστρέφειας».

Με βάση την απόφαση αυτή οι Νομαρχιακές Επιτροπές και οι Οργανώσεις Μελών ξεκινήσαμε την προετοιμασία εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών με ασφυκτικές προθεσμίες τόσο για την κατάθεση προτάσεων επί του καταστατικού όσο και για την οριστικοποίηση των λιστών μελών και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου.

Προκύπτει λοιπόν το εύλογο ερώτημα τι άλλαξε μέσα στο καλοκαίρι που οδήγησε 163 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία είχε ήδη προκηρύξει Καταστατικό Συνέδριο και εκλέξει ΚΟΕΣ, να προχωρήσει στην αναίρεση της προηγούμενης απόφασής της και στην πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη της Μεταπολίτευσης ανατροπή του εκλεγμένου από την πλατιά βάση των 135.000 μελών με ποσοστό 56% προέδρου του κόμματος σ. Στέφανου Κασσελάκη.

Επίσης δεν είναι κατανοητό για ποιο λόγο η ΠΓ αποφάσισε οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου να πραγματοποιηθούν σε τρεις μήνες και όχι άμεσα όπως επιτάσσει η ανάγκη το κόμμα να έχει εκλεγμένο πρόεδρο και η χώρα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρόκειται για μια αντικαταστατική απόφαση η οποία προκαλεί την αποστροφή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του κόμματος που έδωσαν με αυταπάρνηση και κομματικό πατριωτισμό σκληρές μάχες για να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όρθιο μετά την εκλογική κατάρρευση του 2023 και τη διαλυτική διάσπαση που ακολούθησε.

Εμείς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α’ Αθήνας δηλώνουμε σήμερα ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε την καταστρατήγηση των δημοκρατικών – καταστατικών διαδικασιών και δεν θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μετατραπεί σε ένα κλειστό κόμμα τασικών μηχανισμών και διορισμένων κομισάριων που θα το απομακρύνουν οριστικά από την κοινωνία.

Για εμάς Αριστερά σημαίνει πάνω απ’ όλα αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη λαϊκή βούληση και στις αποφάσεις της πλειοψηφίας γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα προοδευτικό κόμμα με ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες, δημοκρατικό και γειωμένο με την κοινωνία, με τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής, του πολιτισμού, των κινημάτων και των λαϊκών αιτημάτων.

Για ένα μαζικό κόμμα των μελών μέσα από την κοινωνία και όχι πάνω από την κοινωνία που θα ξαναδώσει ελπίδα και προοπτική για μια καλύτερη ζωή στον ελληνικό λαό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό