29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Κασσελάκης: Να αναγνωρίσει η Ελλάδα το κράτος της Παλαιστίνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, με πλάνα από την επίσκεψη του στην Παλαιστίνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Στο μήνυμά του που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Είναι αλλιώς να λες υποστηρίζω την ειρήνη και αλλιώς να έρχεσαι εδώ. Εδώ που στον αέρα μυρίζει ο πόλεμος. Εδώ που ο φόβος φαίνεται στα βλέμματα των ανθρώπων. Εδώ που ένας λαός αναζητεί δεκαετίες ολόκληρες, πατρίδα».

Είναι αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ.Εδώ που στον αέρα μυρίζει ο πόλεμος.Εδώ που ο φόβος φαίνεται στα βλέμματα των ανθρώπων.Εδώ που ένας λαός αναζητεί δεκαετίες ολόκληρες πατρίδα.

Η σχέση μας με τους Παλαιστίνιους είναι βαθιά.Το 1981, ο… pic.twitter.com/j1By4TryLF

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) May 27, 2024

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο: «Η σχέση μας με τους Παλαιστινίους είναι βαθιά. Το 1981 ο Γιάσερ Αραφάτ γνώρισε τιμές αρχηγού κράτους επισκεπτόμενος την Αθήνα. Ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε τη νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που κατάλαβε την σημασία των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο και οικοδόμησε γερές βάσεις φιλίας και συνεργασίας μαζί του. Η ιστορία μας ενώνει. Η κυπριακή τραγωδία η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα ταυτίζει πάντα την Ελλάδα με τις χώρες και τους λαούς που μάχονται για την ελευθερία. Η ανθρωπιά είναι η κοινή συνισταμένη».

Κλείνοντας το μήνυμά  του αναφέρει: «Σήμερα όχι από κάποιο γραφείο μακριά στην Αθήνα, αλλά από εδώ, από την Παλαιστίνη, καταδικάζουμε την τρομοκρατία, καταδικάζουμε την σφαγή αμάχων και διεκδικούμε άμεση κατάπαυση του πυρός, και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σε μία ειρηνική συμβίωση με διάρκεια. Έχει φθάσει η ώρα η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Ιρλανδία και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό